TV3 crea més parelles ‘Fora de sèrie’

El programa s’emetrà regularment i hi participaran Carles Francino, Júlia Otero i Susanna Griso

Hi ha periodistes i comunicadors als quals, malgrat que tenen una llarga trajectòria, els ha quedat una entrevista pendent. Ara, alguns d’ells tindran l’oportunitat de treure’s aquesta espina amb el programa Fora de sèrie, que s’estrena avui a tres quarts d’onze de la nit a TV3. A través d’aquest nou espai, la televisió pública obre les portes als comunicadors que van passar pels seus platós i els convida a tornar-hi per un dia.

La cadena ja va oferir  un tastet de Fora de sèrie el 22 de setembre, en què va emetre una conversa entre l’humorista Andreu Buenafuente i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Dues setmanes després d’aquella entrega, TV3 arrenca definitivament el programa amb 15 noms mediàtics que han acceptat el repte de reaparèixer a la cadena i conduir una conversa amb la persona que més els vingui de gust. Entre els comunicadors que protagonitzaran Fora de sèrie hi ha Júlia Otero, Mònica Terribas, Josep Cuní, Carles Francino, Manel Fuentes i Àngels Barceló. També hi participaran Toni Soler, Toni Clapés, Àngel Casas, Xavier Bosch, Pilar Rahola, Jordi Basté, Susanna Griso, Quim Masferrer i Òscar Dalmau. Aquests dos últims treballen actualment a la televisió pública, Masferrer presentant El foraster i Dalmau al capdavant d’ El gran dictat. Els seus perfils, doncs, trenquen amb la idea de convidar només comunicadors que ja no exerceixin a la cadena. TV3, però, els ha volgut incloure perquè no descarta que més endavant també participin a Fora de sèrie periodistes de la casa.

Al programa hi haurà preguntes, però sobretot conversa. Hem volgut crear un ambient de complicitat perquè tant l’entrevistat com l’entrevistador puguin parlar de tot”, explica el director de Fora de sèrie, Agustí Esteve, que destaca la voluntat del format de ser un espai “transversal i amb continguts eclèctics”. Cada episodi del programa durarà al voltant d’una hora i inclourà un repàs de la trajectòria del comunicador per la televisió pública. Produït per TV3, Fora de sèrie buscarà escenaris “desenfadats” que tinguin un vincle professional o personal amb el convidat. Esteve assenyala que la intenció del programa és “ trencar amb l’encarcarament del plató de televisió” i crear una atmosfera “relaxada, sense que la conversa vagi a buscar necessàriament el titular periodístic”.

En aquesta línia, el realitzador de l’espai, Marc Sansa, subratlla: “ Ens agradaria que les càmeres i els equips fossin invisibles, per això intentem ser tan discrets com podem”. Un dels reptes de l’equip de Fora de sèrie és, segons Sansa, “construir una zona en què l’entrevistador i l’entrevistat s’oblidin de les càmeres, malgrat els imprevistos i imperfeccions que això comporta” pel fet de gravar a l’exterior i amb el mínim de persones possible.

Piqué, més enllà del futbol

El presentador d’ El món a RAC1, Jordi Basté, serà el pròxim que apareixerà a Fora de sèrie. Ho farà avui amb una conversa amb el futbolista del Barça Gerard Piqué gravada a peu de gespa del Camp Nou, al galliner de l’estadi, al cotxe de l’esportista i a la seva empresa de videojocs. “És un personatge fascinant, que es mulla amb tot fugint del tòpic”, destaca Basté, que avança que al programa tractaran temes com la selecció espanyola, el procés sobiranista, el vessant empresarial de l’esportista i la seva relació amb Shakira. El periodista també afirma que la conversa, gravada fa dues setmanes, “agafa molta més força” després de les declaracions de Piqué en què va anunciar que deixaria la selecció espanyola el 2018.

TV3 vol que els diàlegs de Fora de sèrie tinguin contingut d’actualitat i, per això, els grava pocs dies abans d’emetre’ls. Segons el director de l’espai, “no és un programa informatiu, però es parla de les coses que estan passant”. A més de l’entrega d’avui, la cadena també té preparat un tercer episodi que protagonitzen Carles Francino i l’actor Sergi López. De moment, la resta de convidats són una incògnita, tot i que Esteve detalla que hi haurà “personalitats del món de la cultura, la política, l’esport i el periodisme”, i precisa que la intenció del format és “sumar gustos i interessos diferents”. Ara per ara, TV3 ha confirmat la participació de 15 comunicadors, però el programa no té un nombre limitat d’entregues. Per tant, la cadena no descarta ampliar més endavant aquesta llista amb nous noms de periodistes i convidats.