Publicitat
Publicitat

Premsa

‘Vogue’ rebutjarà les models menors de 16 anys i les que semblin anorèxiques

L'empresa editora, Conde Nast International, es compromet a promoure una imatge del cos saludable

L'empresa Conde Nast International –editora de revistes com 'Vogue' i 'Vanity Fair'– s'ha compromès a no utilitzar a partir de juny "models menors de 16 anys" o aquelles "que semblin patir trastorns alimentaris". La decisió arriba després del polèmic reportatge que l'edició francesa de 'Vogue' va publicar el gener de 2011 i en el qual es mostraven nenes d'entre 5 i 7 anys vestides i maquillades com si fossin models adultes.

Conde Nast International ha comunicat aquest dijous que els editors de les 19 edicions internacionals de 'Vogue' "treballaran amb models que siguin sanes i ajudin a promoure una imatge del cos saludable".

Per aconseguir el seu objectiu, 'Vogue' demanarà als agents que no enviïn menors als càstings i que comprovin sempre les seves dades per avançat. També fomentaran que "els productors creïn unes condicions sanes al 'backstage', amb menjar saludable i respecte a la privacitat" i evitaran "tenir les models treballant fins a hores poc raonables".

"Animarem els dissenyadors a considerar les conseqüències de fer peces de talles molt petites, surrealistes". "Serem ambaixadors de la imatge i el missatge d'un cos sa", han conclòs Conde Nast Internacional.

Excessiva sexualització de les nenes

La iniciativa de 'Vogue' arriba també mesos després que la senadora francesa Chantal Juanno presentés un informe en què proposava la prohibició dels concursos de bellesa a menors de 16 o 18 anys, per tal de combatre així l'excessiva sexualització de les nenes.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT