RECONEIXEMENT PERIODÍSTIC
Mèdia 07/12/2012

Xavier Batalla rep el Premi Ofici de Periodista 2012

El Col·legi de Periodistes distingeix la trajectòria professional del corresponsal diplomàtic del diari 'La Vanguardia'

Ara
1 min

BarcelonaLa junta de govern del Col·legi de Periodistes ha decidit atorgar a Xavier Batalla (Barcelona, 1948) el Premi Ofici de Periodista 2012. Amb una extensa trajectòria professional, Batalla va ser corresponsal diplomàtic del diari 'La Vanguardia' fins que una malaltia el va apartar de la seva professió. Com a enviat especial del diari del Grup Godó, va cobrir les eleccions nord-americanes, els conflictes de l'Orient Mitjà, les primeres eleccions multipartidistes a l'antic bloc comunista i la transició a la democràcia a Sud-àfrica, entre altres fets rellevants a escala internacional. Durant els últims anys d'exercici professional va encarregar-se de l'edició de la publicació 'Vanguardia Dossier'.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Llicenciat en periodisme i en filosofia i lletres, Batalla també va desenvolupar part de la seva carrera professional als diaris 'El País' i 'El Periódico', a més a més d'exercir de professor universitari. Entre els anys 2006 i 2009 va ser president del Centre Internacional de Premsa de Barcelona (CIPB). L'any 2006 va ser distingit amb el Premi Salvador de Madariaga de Periodisme Europeu.

En anteriors edicions, el Premi Ofici de Periodista ha recaigut en professionals com Mercè Conesa, Jaime Arias, Joaquim Maria Puyal, Josep Maria Huertas Clavería i Enric Frigola, entre d'altres.

stats