El 21% dels abonats de Canal+ a Catalunya fan servir els subtítols en català

Des del maig s'han estrenat 100 pel·lícules i 16 sèries amb aquesta opció

El 21% dels abonats a Canal+ a Catalunya fan servir de forma habitual el servei de subtítols en català que la plataforma va posar en marxa a la primavera, segons informa la conselleria de Cultura a partir d’una enquesta elaborada per Canal+ entre els seus clients. Això suposa que hi ha 68.100 llars on les pel·lícules i sèries d’aquesta plataforma es veuen subtitulades en català, però segons el mateix estudi la xifra podria créixer aviat fins a les 104.800 llars, ja que de tots els abonats que ignoraven l’existència del servei –un 43% del total– prop d’un terç asseguren que, ara que en tenen constància, començaran a fer-lo servir. En el conjunt dels territoris de parla catalana, un 58% dels abonats diuen que coneixen aquesta opció de subtitulació, i el 15% asseguren que ja la utilitzen de forma regular.

Segons l’estudi, un 80% dels abonats valoren positivament la iniciativa, però un 19% consideren que l’oferta de programació subtitulada en català és insuficient, i una quarta part demanen que el servei s’estengui a pel·lícules i sèries espanyoles, documentals i altres programes.

El servei de subtitulació en català es va posar en marxa el 29 de maig de l’any passat gràcies a un acord entre Canal+ i el departament de Cultura “amb l’objectiu d’incrementar l’oferta i el consum de cinema subtitulat en català”, segons la conselleria. Des de llavors, el servei s’ha aplicat a 100 estrenes de cinema –com 'The hobbit' o 'Gravity'– i 16 sèries –'Game of thrones', 'Mad men' o 'Orange is the new black', per exemple–. Al novembre, Canal+ i el govern basc van tancar un acord per oferir el mateix servei en euskera.

Més continguts de