Mèdia 15/09/2013

'Aída' creix però no canvia

La sèrie de Telecinco arriba als 200 capítols amb un episodi estel·lar que enceta la desena temporada

Joan Callarissa
3 min
CAMEOS  El capítol número 200 comptarà amb la participació de diversos personatges coneguts. L'aparició de Pablo Alborán exaltarà la Macu.

Barcelona.Qui els havia de dir a Telecinco que un spin-off de 7 vidas sobre la netejadora de barri obrer que s'encarregava dels lavabos del bar CasiQueNo podria arribar a trepitjar els talons a la seva sèrie mare. De ben segur, molt pocs auguraven tant èxit. Però l'ha aconseguit, i aquesta nit (22.00) Aída arriba als 200 capítols sense saltar-se ni un any. De manera ininterrompuda des del 2005, la ficció ha fet riure pares i fills gràcies al seu humor surrealista, vulgar i d'arrel costumista. Per això, Telecinco no s'ha estat de res de cara a la desena temporada, que s'inaugurarà amb un episodi 200 condimentat amb un viatge al passat en què tots vestiran d'època, una première amb Antonio Resines i José Coronado i, fins i tot, amb la visita de Pablo Alborán.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquest "regal per als seguidors de la sèrie", segons els seus responsables, tindrà la celebració dels 200 anys d'Esperanza Sur com a fil argumental i, amb l'excusa, posarà els seus personatges en situacions molt variades. Per exemple, els portarà a visitar els palaus de l'aristocràcia vuitcentista. Quan es descobreix que un dels primers habitants del barri va ser un avantpassat del Mauricio, els protagonistes de la ficció comencen a recordar aquella època històrica i viuen intrigues palatines similars a les històries surrealistes que els afecten cada dia però amb brocat i perruques.

La 'première' de la Bim Bam Bum

"Ens hem abocat a fer un capítol espectacular. No volíem que fos nostàlgic. És un episodi que mira al futur i que mostra una Aída amb més força que mai", va advertir el productor de la sèrie, Julián Sastre. Una declaració d'intencions que sembla que han complert si tenim en compte que per al capítol 200 han muntat una estrena amb catifa vermella en la qual l'estrella principal és l'Eugenia, que torna a ser la vedet que va ser de jove, la Bim Bam Bum.

Amb ella, i amb tots els familiars i propparents d'Esperanza Sur, la presentació del film Caída 2001 deixarà fora de joc Antonio Resines i José Coronado, les altres grans estrelles invitades a la festa.

Però no tot en la vida dels habitants d'Esperanza Sur és tan bonic. La crisi ha buidat les arques municipals i no tenen diners per pagar les festes del 200è aniversari. El Chema, però, convenç els veïns per recollir diners i perquè organitzin alguns actes. La Paz emprèn una altra missió: convèncer Pablo Alborán perquè visiti el barri. De fet, la participació del cantant ha estat molt profitosa, ja que li han fet gravar un tema específic per al capítol. "Me la miro des que va començar. Ric molt mirant la sèrie amb la família o amb els amics. No hi ha dia que no fem una broma que no hagi sortit de la sèrie", va explicar Alborán després del rodatge. De fet, els habitants del barri d' Aída són tan fans d'ell que fins i tot el Barajas cau rendit als seus peus.

El capítol 200 no és només el buc insígnia de la temporada sinó que també és l'exaltació de les fórmules que ja han portat l'èxit a la sèrie anteriorment. Per exemple, segueixen amb els cameos de la casa. Entre els que s'han conegut de moment hi ha els presentadors Raquel Sánchez Silva i Jesús Vázquez. El conductor de La voz fa d'ell mateix i contracta l'empresa de neteja del Luisma i la Macu per a casa seva. Ells se n'intentaran aprofitar.

Un altre extrem

La nova temporada també comporta una incorporació. El Simón serà un personatge nou, germà de la Paz i interpretat per Dani Martínez. Tot i que a la vista podria resultar una persona corrent -un bé escàs entre els personatges de la sèrie-, no ho és. És descarat, faldiller, bromista i canalla . Unes característiques que el van fer distanciar-se de la seva germana, que ara el tornarà a acceptar. Ell és l'única novetat en una sèrie que ja té tots els ingredients per funcionar.

La sèrie es reanima sense que hi aparegui el personatge que li dóna nom i que en va suposar l'origen. La nova temporada afegeix llenya al foc amb nous guions i més hiperrealisme. Però sense canviar res.

stats