Mèdia 28/04/2018

Així recorden 'la Mercedes' Joel Joan i Jordi Sánchez

El companys de Montse Pérez a 'Plats Bruts' expliquen que van escriure-li el paper per a ella

Joan Callarissa
2 min
Montse Pérez, al centre, acompanyada pels seus companys a 'Plats bruts'

BarcelonaL'actriu barcelonina Montse Pérez ha mort avui als 61 anys, tal com ha anunciat a través de les xarxes socials la companyia teatral Els Joglars, a la qual va estar vinculada a finals dels vuitanta. "Avui ens ha deixat la nostra amiga Montse Pérez, una @Joglars fins a la medul·la. Gràcies pel teu sentit de l'humor, que ens ha acompanyat fins al final. Com ens has dit: «Vivid la vida»", han escrit des de la companyia.

Pérez va treballar tant en teatre com en televisió, però va ser en el segon mitjà on va aconseguir el seu paper més recordat. Era el de la Mercedes de Plats Bruts, la propietària de Ràdio Bofarull, que tenia el López i el Ramon com a empleats víctimes del seu mal caràcter. Tot i que aquest paper potser és el més popular, en va tenir molts altres en espais de gran audiència. Per exemple, el de Remei a 'La Riera'; el d'Ascensión a 'Hospital Central' o el de Trini a 'Oh Europa!', on feia de parella de Pep Cruz. També havia aparegut en pel·lícules com 'Mil cretins', dirigida per Ventura Pons, o 'Herois', de Pau Freixas.

"Un sentit de l'humor especial"

Els seus companys de 'Plats Bruts' la recorden avui amb elogis. En declaracions a l'ARA, l'actor Jordi Sánchez, que donava vida al López en la ficció, ha assenyalat el "bon ambient i el positivisme que generava" i el "bon rotllo que creava, que tant ajuda a treballar en aquest ofici". De les seves aptituds, Sánchez en destaca que era "sempre còmica" i que tenia "un sentit de l'humor especial i amb molta ironia". Com a professional, Sánchez diu que era "una companya molt ràpida i efectiva amb la qual era molt fàcil i molt divertit treballar".

Un paper escrit 'ad hoc'

La singular comicitat de Pérez també va enamorar Joel Joan, que després d'haver-la descobert a Dagoll Dagom explica que la van anar a buscar amb Sánchez per fer el paper de la Mercedes quan estaven escrivint 'Plats Bruts'. "De seguida va entendre el seu paper", recorda avui Joan, que confessa que el van escriure específicament "per a ella". Joan la descriu com una "gran 'catxonda' amb la qual era difícil no riure gràcies al seu humor intel·ligent i sorneguer". Com a actriu, diu Joan, "era seriosa, sempre venia preparada i s'esforçava molt per parlar bé el català, cosa que a ella li costava una mica i que va fer que el seu personatge es digués Mercedes i no Mercè". L'actor la defineix com "d'una altra galàxia" i afegeix que "seria molt difícil fer repetir el seu paper a una altra actriu". "Tenia una altra manera d'entendre l'humor, era única", conclou Joan.

stats