Albert Llimós, de l'ARA, premi de la revista 'Panenka' a la millor peça periodística de l'any

À.G.
2 min
El cap d'Investigació de l'ARA, Albert Llimós.

BarcelonaLa revista Panenka ha anunciat avui el que considera que són les millors peces periodístiques de l'any en matèria de futbol. Entre els onze treballs que hi havia com a finalistes, un dels dos premis ha recaigut en el del cap d'Investigació de l'ARA, Albert Llimós, pel seu article sobre els abusos sexuals comesos per Albert Benaiges en els 20 anys en què va ser coordinador del futbol base blaugrana, a l'Escola Barcelona i també en els campus d'estiu. Segons la revista, "sobra dir que un periodisme així, compromès amb la veritat i la investigació, és necessari i té la capacitat de canviar les coses".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La publicació recorda com, arran de la publicació de l'article, es va aturar la reincorporació de Benaiges al Barça. "Aquesta és una crònica urgent sobre el terror que van viure nens i nenes que només volien jugar a futbol i que encara paguen i recorden les conseqüències d'aquells actes infames". L'altre premiat és Pablo Juanarena, responsable del podcast Saludos cordiales, a Radio Marca, que gira al voltant de la famosa picabaralla que van mantenir durant anys José María García i José Ramón de la Morena per ser els líders de la ràdio nocturna. "Un elenc de testimonis de luxe de l'època, una narració intensa i una història fascinant", destaca Panenka. "Pablo Juanarena y Radio Marca recreen i creen un homenatge al periodisme de les ones, aquell que escoltem a vegades amb els ulls tancats i a vegades amb els ulls ben oberts", conclou.

Panenka és la revista de referència de la cultura futbolística. Impulsada per un grup de periodistes, fotògrafs, il·lustradors i dissenyadors capitanejats per Aitor Lagunas el 20 de juny de 2011 –dia del 35è aniversari del mític penal d'Antonín Panenka– ha volgut al llarg d'aquesta dècada defensar-se com a alternativa al periodisme esportiu espanyol de jugada més curta. El seu periodisme és de profunditat i llarg format, amb accents literaris. Des del 2014 organitza, a més, els Premis Panenka, que tenen lloc a l'Antiga Fàbrica Damm.

stats