Allau de protestes contra la BBC per la cobertura de la mort del duc d'Edimburg

La televisió pública britànica ha habilitat una pàgina web perquè els espectadors li puguin fer arribar les seves queixes

A.P.
2 min
Un dels homenatges a Felip d'Edimburg

La intensa cobertura que la BBC i la resta dels mitjans de la corporació estan fent de la mort del príncep Felip d'Edimburg ha provocat una allau de queixes dels espectadors, que en molts casos han optat per deixar de mirar la televisió pública. Davant de les crítiques, la BBC ha obert un apartat a la seva web perquè els espectadors puguin expressar les seves opinions respecte com la televisió pública està tractant la mort del marit de la reina Elisabet II.

Des que es va fer pública la mort de Felip d'Edimburg, que va tenir lloc aquest divendres, la BBC ha estat fent una programació monogràfica i ininterrompuda sobre el fet. En lloc d'emetre la final de MasterChef, BBC One va oferir una sèrie de programes preenregistrats, incloent-hi un espai en què els fills del duc feien un homenatge al seu pare. BBC Two també va canviar la programació prevista i va emetre el mateix que la primera cadena. Per la seva banda, BBC Four no va emetre el partit de futbol amistós entre la selecció femenina d'Anglaterra i la de França que tenia previst i va posar un avís en què indicava als espectadors que canviessin a la primera cadena per seguir l'homenatge a Felip d'Edimburg. La resposta a la decisió de la pública va ser una caiguda de l'audiència de BBC One del 6% respecte el divendres anterior, segons indica The Guardian.

Pel que fa a les emissores de ràdio de la corporació, també es van emetre programes especials enregistrats i, posteriorment, una programació musical de to fúnebre. Segons apunta el mateix The Guardian, els treballadors de BBC News argumenten que la cobertura a gran escala de la mort del duc buscava no caure en els errors del passat, quan va ser criticada per no haver donat prou importància a la mort de la reina mare, l'any 2002.

stats