música a la xarxa
Mèdia 18/04/2011

Alternatives a Spotify: eines per escoltar música 'online' de forma gratuïta

Grooveshark i Rockola se situen com dues de les opcions més interessants per substituir l'aplicació sueca en el mercat de la distribució de música gratuïta a través de la xarxa

Redacció
2 min
Grooveshark

BarcelonaAmb l'anunci de la retallada d'hores que Spotify aplicarà als comptes de registre gratuït a partir de l'1 de maig, és probable que altres aplicacions, no tan populars, que ofereixen un servei similar vagin prenent protagonisme. Us en presentem uns quants exemples.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Probablement, dos dels serveis que es postulen com a possibles alternatives més eficaces a Spotify són Grooveshark i Rockola.

Grooveshark permet cercar les cançons per nom o per artista i escoltar-les gratuïtament. Igual que Spotify, permet a l'usuari pujar els seus arxius de música i crear la seva pròpia biblioteca. Dues característiques comunes més són la possibilitat de configurar llistes amb títols preferits i l'opció de ràdio, que selecciona a l'atzar cançons segons les preferències personals. Una particularitat que presenta l'aplicació és la possibilitat de buscar cançons similars a una de seleccionada. Ofereix l'opció de registre gratuït i una altra de pagament (6,4 euros mensuals davant dels 9,9 de Spotify)

Rockola no requereix la instal·lació de cap aplicació i l'streaming de música és completament gratuït. Un dels serveis més peculiars que ofereix és un sistema de selecció de música basat en l'estat d'ànim de l'usuari. La pàgina també ofereix la possibilitat de seleccionar música acotada per un rang de dates.

Una altra alternativa interessant és Deezer, una pàgina web francesa que té més de 10 milions d'usuaris arreu d'Europa i està disponible en 16 idiomes. Igual que Spotify, permet seguir les llistes creades per altres usuaris i inclou una comunitat pròpia, un blog i un fòrum per generar debat musical. Com Grooveshark, ofereix una modalitat gratuïta i un altra de pagament (9,9 euros al mes).

Jamendo també destaca entre les possibles alternatives a Spotify. Amb més de 300.000 cançons amb accés gratuït i llicència Creative Commons, l'aplicació també permet les opcions de compartir música i fer-se fan de les llistes d'altres usuaris. Jamendo és gratuït però ofereix la possibilitat de fer una donació voluntària als artistes que mostren la seva voluntat de rebre'l.

Grooveshark, Rockola, Deezer i Jamendo destaquen per ser quatre de les propostes que presenten serveis més similars a Spotify, però el mercat de la música online disposa d'un ampli repertori d'opcions amb diferents nivells de gratuïtat i amb serveis addicionals, com a ara Last.fm, Yes.fm, Soundcloud, Bandcamp, Musicuo, Goear.com, Dizzler.com, StreamDrag.com, Spool.FM, Mixtape.Me, Muziic, Musicovery o Dizzler.

stats