Mèdia 09/10/2019

Antena 3 capgira el sentit d'una protesta de periodistes i la llança contra l'independentisme

La seguda al Parlament era, en realitat, per mostrar rebuig a les agressions a informadors

Ara
2 min
Antena 3 capgira el sentit d'una protesta de periodistes i la llança contra l'independentisme

BarcelonaEls periodistes que havien anat aquest dimecres a cobrir el ple del Parlament han fet una seguda, abans que comencés la sessió, per protestar contra les agressions als professionals de la informació. Antena 3 se n'ha fet ressò, però ha canviat el sentit de la protesta i ha indicat que la seguda tenia com a objectiu mostrar el malestar dels periodistes "per la pressió que reben de grups independentistes".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El magazín matinal de la cadena d'Atresmedia, Espejo público, ha connectat amb la seva cronista parlamentària, Diana Mata, que ha explicat el motiu de la protesta. El rètol que es mostrava en pantalla, però, especificava que es queixaven de "la pressió que reben de grups independentistes", i la presentadora del programa, Susanna Griso, també ha assegurat que els periodistes pretenien denunciar "la pressió a què són sotmesos quan treballen, sobretot la dels grups independentistes, que els fan la vida impossible".

El mateix programa també ha fet un tuit en la mateixa línia: "La premsa protesta amb una seguda davant del Parlament per la pressió que reben de grups independentistes", deia la piulada.

'Espejo público' capgira el sentit d'una protesta de periodistes i la llança contra els partits independentistes

L'entitat convocant de la protesta, el Col·lectiu Ciutadella (que agrupa els cronistes parlamentaris de diversos mitjans), ha respost en una altra piulada que, en realitat, l'acció pretenia cridar l'atenció "contra les agressions a periodistes i defensar la llibertat d'expressió" i no protestar "per la pressió dels grups independentistes", i ha demanat una rectificació al programa. També ho ha fet, entre molts altres periodistes, el president del Col·lectiu, Rafa Garrido, que ha indicat que la protesta "no té res a veure" amb el que deia el programa, sinó que volia demanar "més contundència en la condemna de totes les agressions en manifestacions de qualsevol signe" i "pedagogia als polítics de tots els colors per evitar-les".

Arran d'aquestes queixes, Espejo público ha retirat el tuit inicial, però n'ha publicat un altre que seguia assenyalant exclusivament l'independentisme: "La premsa protesta amb una seguda davant del Parlament per les agressions que ha rebut de grups independentistes els últims dies".

El perfil de Twitter d'Antena 3 noticias també ha recollit la protesta, i també assenyalava que els periodistes volien cridar l'atenció sobre "les pressions que reben de grups independentistes".

Novament, el Col·lectiu Ciutadella ha demanat una rectificació, que de moment no s'ha produït.

stats