El nou anunci d'estiu d'Estrella Damm, amb missatge mediambiental

L'espot de la popular campanya Mediterràniament està protagonitzat per la ballarina canadenca Claire Friesen

Estrella Damm canvia la festa per la reflexió. Ho fa, si més no, en el primer dels anuncis de la seva popular campanya estival Mediterràniament, que aquest any arriba en dues parts. El primer lliurament, estrenat aquesta mitjanit, és un breu espot de poc més d'un minut que reivindica tenir cura del mar.

Amb una cançó composada per Joan Dausà i cantada per Maria Rodés, la ballarina canadenca Claire Friesen es posa a les ordres de Nacho Gayán i, a partir d'una idea d'Oriol Villar, executa una dansa submarina. Les seves serenes evolucions aquàtiques es veuen enterbolides per la presències d'unes masses amenaçadores de plàstic. És aleshores quan apareix el lema "Si volem mantenir la nostra manera de viure, ¿no hauríem de protegir allò que la fa possible?" La segona part de l'anunci es farà pública els pròxims dies.

L'espot evidencia la voluntat de la marca de posar en primer pla les seves polítiques de minimització d'impacte ambiental. Segons explica Estrella Damm en un comunicat, fa anys que elaboren la seva cervesa "amb ingredients de proximitat", fan servir només "energia verda", potencien "els envasos reciclables" i utilitzen "cartró de boscos gestionats de manera responsable". La marca va obtenir el 1999 la primera certificació ISO 14001 d'Espanya per a la identificació, priorització i gestió dels riscos ambientals, una qualificació que ha mantingut fins avui. La nota recorda que, a més, "fa uns mesos" van iniciar "les proves per retirar les anelles de plàstic de les llaunes", la qual cosa suposarà eliminar 89 milions d’anelles, que representen 260 tones de plàstic. "D'altra banda, la marca ja ha aconseguit eliminar els gots de plàstic en els grans esdeveniments en els quals està present, substituint-los per gots reutilitzables o fets 100% amb primeres matèries vegetals", afegeix. La marca recull els seus compromisos amb la sostenibilitat a la seva web.