NOVETAT EDITORIAL
Mèdia 16/06/2019

L’ARA ofereix la crònica del judici de l’1-O d’Ernesto Ekaizer

L'articulista publica La novel·la de la rebel·lió, un llibre que presenta una crònica detallada del procés judicial, però també polític, que està marcant la història més recent de Catalunya

Ara
2 min
L’ARA ofereix la crònica del judici de l’1-O d’Ernesto Ekaizer

BarcelonaLes interioritats del judici al Procés de la mà d’algú que l’ha viscut dia a dia. Ernesto Ekaizer (Buenos Aires, 1949), articulista habitual de l’ARA, publica La novel·la de la rebel·lió, un llibre que presenta una crònica detallada del procés judicial, però també polític, que està marcant la història més recent de Catalunya. Els lectors de l’ARA tenen l’oportunitat d’adquirir aquest relat imprescindible del judici a través de la pàgina web de l’ARA (promo.ara.cat/ernesto-ekaizer) per 12 euros. La distribució del llibre -les despeses d’enviament són gratuïtes- començarà el 21de juny. A més, a partir 22 de juny els lectors que no hagin comprat el llibre a través de la web també el podran trobar als quioscos.

Compra'l ara de manera online

Tot just quan el judici ha quedat vist per a sentència, Ekaizer treu a la llum la trama i les mentides que s’han generat des de diferents estaments per justificar un delicte de rebel·lió inexistent que pot suposar una condemna de dècades per a alguns dels principals líders independentistes de Catalunya, com ara Oriol Junqueras, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Entre altres coses, el periodista rememora com el govern espanyol, després d’aplicar l’article 155, va donar suport a la Fiscalia General de l’Estat perquè presentés dues querelles a l’Audiència Nacional i al Tribunal Suprem per delictes de rebel·lió, sedició i malversació, entre d’altres.

Ekaizer argumenta que el relat de rebel·lia i trencament de l’ordre constitucional que es fa des de la Fiscalia es desmunta si es recorda que el govern central no es va plantejar la possibilitat de proposar al Congrés de Diputats l’aplicació de l’estat de setge.

El text d’Ekaizer va acompanyat d’un pròleg de Joaquín Giménez García, magistrat emèrit del Tribunal Suprem, i un epíleg de Nicolas García Rivas, catedràtic de dret penal de la Universitat de Castella-la Manxa i director del Centre d’Investigació en Criminologia i especialista en delicte de rebel·lió.

Des que va començar el judici, el 12 de febrer, Ernesto Ekaizer, que habitualment col·labora a l’ARA amb la seva anàlisi política, ha reflexionat al diari sobre tot el que passava dins la sala del Tribunal Suprem presidida pel jutge Manuel Marchena.

stats