23/06/2024

Articulistes madrilenys contra el Bernabéu

2 min
Desenes de fans de Taylor Swift segueixen el primer concert al Bernabéu des de l'exterior

BarcelonaAl principi van ser els veïns i, en especial, el compte d'X @RuidoBernabeu, però ara ja comencen a aparèixer articles a la premsa madrilenya molt crítics amb la conversió de l'estadi del Reial Madrid en un megacentre d'oci i concerts en ple centre de la capital espanyola. Des d'aquest punt de vista, és especialment recomanable l'article que firma Rubén Amón a El Confidencial, amb un titular que ja no deixa cap mena de dubte: "Per què el Bernabéu és ja un desastre irremeiable". Allà s'explica que el nou Bernabéu està degradant la convivència, el trànsit i la pol·lució en aquest barri tan cèntric, on els tràilers incompleixen les normes anticontaminació i la vida dels veïns s'ha fet tan insuportable que han començat un èxode cap a altres zones de la ciutat. El Confidencial publicava fa uns dies que a la zona més pròxima al Bernabéu han augmentat les vendes de pisos un 57%.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"El megaestadi representa un error irreparable. No es pot revertir la megalomania i la ferocitat del projecte, ni relativitzar-ne l'impacte en el malviure del barri. Hauria estat més assenyat concebre l'estructura lúdica a la perifèria, però el Reial Madrid és també una fórmula de poder i d'impunitat a la qual res ni ningú s'atreveix a posar límits", escriu Amón (i és impossible no recordar l'episodi de la clatellada de Florentino Pérez a l'alcalde Almeida).

Article a 'La Vanguardia'

Un altre article molt recomanable és el que signa Manel Pérez a La Vanguardia, titulat "Madrid, la singular ets tu", en què denuncia el còctel de privilegis i populisme en què s'ha convertit l'ayusisme, que amb una mà es presenta com a defensora d'Espanya i amb l'altra xucla recursos de tothom gràcies a l'efecte capitalitat.

stats