TELEVISIÓ
Mèdia 25/02/2016

Mediaset i Atresmedia van multiplicar els beneficis el 2015

El grup de Telecinco i Cuatro guanya 166,2 milions, mentre que el d'Antena 3 i La Sexta es queda amb 99,2 milions

àlex Gutiérrez
1 min
Paolo Vasile, a Barcelona

BarcelonaLes dues principals televisions privades van disparar els seus beneficis l'any passat, tot i el context general de crisi que afecta el sector de la comunicació. Així, Mediaset va registrar uns guanys nets de 166,2 milions d'euros, la qual cosa implica multiplicar per 2,8 el seu resultat del 2014, segons dades de la companyia aportades avui a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Mentrestant, la seva rival Atresmedia declara 99,2 milions de beneficis, més del doble que els obtinguts en l'exercici anterior.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Mediaset (Telecinco, Cuatro...) es corona, doncs, com el grup televisiu més rendible d'Espanya. I recull els fruits d'un augment del 5% en els ingressos de publicitat –la principal font de negoci–, que se situen en 898 milions d'euros nets. El consell d'administració ha proposat el repartiment d'un dividend ordinari de 0,50 euros per acció en circulació.

En el cas d'Atresmedia (Antena 3, La Sexta...) la publicitat ha pujat notablement: un 9,8% més que els permet passar dels 883,2 milions del 2014 als 970,2 milions de l'any passat. En aquest cas, s'incorporen els resultats de la branca radiofònica del grup, que inclou Onda Cero, Europa FM i Melodía FM.

stats