Crítica TV 08/03/2023

Bárbara Rey ataca des d’un nou front

3 min
Bárbara Rey a 'El Hormiguero'.

La llista negra de Mediaset que prohibeix portar a la cadena alguns dels convidats habituals està provocant un èxode a altres canals dels afectats que necessiten mantenir el seu modus vivendi. Rocío Carrasco visitava fa dues setmanes el Late Xou d’en Marc Giró a La 1 i, curiosament, acaba de reaparèixer a la televisió pública, al Días de tele de Júlia Otero, fins i tot amb amenaça de boicot per un sector de l’audiència.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Qui també s’ha canviat la camisa ha sigut Bárbara Rey, que després del rècord d’audiència al Chester de Risto Mejide i d’anys flirtejant amb Telecinco ha vist com l’expulsaven d’aquesta fàbrica de bitllets en què s’ha convertit Mediaset.

Pot ser que el grup de comunicació considerés una traïció que la sèrie biogràfica de l’artista, Cristo y Rey, i la nova docusèrie, Una vida Bárbara, s’emetin per Atresmedia i que acordés tancar-li l’aixeta abans que fer-li promoció a la competència. O potser el veto ha tingut raons més fosques. En tot cas, aquest dimarts l’examant del rei emèrit visitava El hormiguero per donar repercussió a les produccions que espremen la seva vida. Donada la seva experiència en el món del circ, l’artista s’hi va trobar com a casa. Va poder aparèixer al plató com fa anys devia saltar a la pista. Bárbara Rey va explicar les vicissituds de sempre sobre la seva relació amb Joan Carles de Borbó.

Però tal com ja va passar amb l’entrevista al Chester de Cuatro, l’artista sembla atendre les peticions d’entrevista perquè els seus missatges en clau arribin fins a Abu Dhabi. Hi va haver un moment que va insinuar, amb un punt d’ironia i mirant a càmera, que potser al rei no li agradava el que ella deia a la conversa. O que potser sí que li agradava, perquè allà on era estava molt avorrit. Motos es va posar rígid mirant a càmera, com si de cop pensés que l’emèrit el podia estar veient. I a continuació, l’artista va dir que durant un temps “yo me estaba portando muy bien”. I va subratllar el temps verbal del verb: “He dicho estaba”, mirant amb coqueteria a càmera. Semblava estar declarant la guerra a algú, com si anunciés la venjança. I, curiosament, va afegir en català: “Ja en parlarem”. Després va atribuir a una misteriosa mà negra el fet que Mediaset li hagués tancat les portes: “Sigue la estela de los vetos que provienen de donde provienen. Tú tienes que pensar un poco de quién eran las amistades peligrosas. [...] Las amistades peligrosas sabemos cuáles eran. Algunos están aquí y otros se fueron, ¿me entiendes? Pero bueno, hay descendencia y este tipo de cosas…”, va rematar amb murrieria seductora. Es va entendre tot. No només pels eufemismes sinó també per la intencionalitat. Més que dirigir-se a Motos o als espectadors, semblava que estigués parlant amb algú altre que l’estava veient des de casa.

Bárbara Rey, a més, va deixar clar que amb vuit episodis de sèrie havien quedat moltes coses pendents d’explicar: “Pasan muchas más cosas”. S’haurà de consultar a les més altes instàncies si hi haurà segona part de la sèrie: Rey y Rey. Potser serà la primera vegada que costa més diners no fer-la que gravar-la.

Mònica Planas Callol és periodista i crítica de televisió
stats