03/09/2023

Els barons del PP obren la veda contra Feijóo a 'El Mundo'

2 min
María José Catalá, Alberto Núñez Feijóo i Carlos Mazón aquest matí a València

BarcelonaPer saber què passa al PP s'ha de llegir amb atenció El Mundo i en concret l'analista més fi que tenen, que és Lucía Méndez. Aquest diumenge Méndez publica un article que és un resum de les seves converses amb diferents barons populars i que és una autèntica delícia perquè dona moltes claus. La primera és que, tot i que tothom jura i perjura que ningú es qüestiona el lideratge d'Alberto Núñez Feijóo, el cert és que ja s'atreveixen a criticar aspectes troncals de la seva estratègia.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El primer és la decisió de presentar-se a una investidura fallida. "Fins i tot hi ha simpatitzants i votants que creuen que Feijóo serà president", es lamenten. És a dir, que atenció, perquè el teatret que està muntant Feijóo fent veure que pot guanyar la investidura, i que només té l'objectiu d'evitar que se'l vegi com el perdedor de les eleccions, pot acabar amb un segon desencís el dia 27 de setembre quan es vegi que no té els suports, ja que hi ha gent de bona fe que es pensa que si el rei l'ha nomenat és perquè ell serà el president.

En segon lloc, i això sí que té gràcia, critiquen que Feijóo els dona massa autonomia. "No som un partit federal", avisen, i lamenten que mentre cadascun d'ells negociava amb Vox, a Génova no tenien un interlocutor clar que els digués què havien de fer i com. Ves per on, que normalment els líders territorials sempre es queixen de les intromissions de Madrid, però al PP no, i prefereixen que els manin des de Génova.

I en tercer lloc, els barons no veuen clar que Feijóo es vulgui reunir amb Junts. "El gir amb Junts i l'intent de pactar amb el PNB és incomprensible per als nostres votants", afirmen. Com es veu, la veda contra Feijóo ja s'ha obert. I encara falten tres setmanes per a la investidura.

stats