Mèdia 15/11/2021

'Barri Sèsam' tindrà el seu primer titella asiàtico-americà

El nou personatge és una nena de set anys d'origen coreà

2 min
El nou personatge al costat de l'Epi

BarcelonaEl veterà programa infantil Barri Sèsam segueix ampliant els seus habitants per ensenyar als espectadors un món més ric i divers. L'espai ha anunciat que aviat incorporarà el seu primer personatge asiàtico-americà, el titella Ji-Young, una nena de set anys que és de família coreana i que té dues passions, tocar la guitarra elèctrica i fer skate. Un dels motius pels quals l'espai ha decidit afegir aquest nou personatge és el creixent sentiment antiasiàtic que s'ha generat als Estats Units arran de la pandèmia i el tiroteig que al març va posar fi a la vida de sis dones d'origen asiàtic.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El nou personatge es presentarà oficialment el dia d'Acció de Gràcies, quan HBO Max i les xarxes del programa estrenaran l'especial See Us Coming Together: A Sesame Street Special, en el qual apareixeran personatges rellevants de la comunitat asiàtico-americana com la tenista Noami Osaka, l'actriu i model Padma Lakshmi i l'actor Simu Liu. Alguns dels elements que formaran part de la personalitat del nou titella estan inspirats en la titellaire que li donarà vida, Kathleen Kim, de 41 anys i coreana-americana. Kim ha assegurat que sent una gran pressió per ser el referent que ella mateixa no va tenir quan era petita. La titellaire ha celebrat que el nou muppet sigui d'origen coreà i no s'hagi optat per fer-lo panasàtic, una opció que hauria donat una imatge "monolítica" de les persones nord-americanes d'origen asiàtic.

Barri Sèsam fa temps que treballa per fer de la diversitat un dels eixos del programa. L'any 2017 l'espai va anunciar la incorporació del seu primer personatge amb autisme, la Julia, un muppet de quatre anys que té dalts i baixos emocionals quan sent sorolls estridents, però que alhora té una gran capacitat per memoritzar lletres de cançons. Aquest any, aprofitant la celebració del Dia de la Família, el programa va fer un especial que va comptar amb una família amb dos pares. L'emissió va ser celebrada per l'Aliança Gai i Lèsbica contra la Difamació (GLAAD), que va assenyalar que l'especial "envia el missatge simple i important que hi ha famílies de tota mena i que l'amor i l'acceptació són sempre els ingredients més importants en una família".

stats