Mèdia 18/03/2022

El Benidorm Fest va costar 3,4 milions d'euros a RTVE

La corporació descarta fer una auditoria de les votacions de l'elecció de Chanel

ARA
1 min
Chanel

BarcelonaEl Benidorm Fest, la competició amb què es va triar la representant d'Espanya per Eurovisió, li va costar a RTVE 3,4 milions d'euros, segons ha reconegut aquesta setmana la corporació pública. El president de l'ens, José Manuel Pérez Tornero, en resposta a una pregunta parlamentària del PP, ha detallat que 2.749.662 euros van correspondre a costos externs mentre que 683.844 euros es van dedicar a recursos interns tècnics i humans que van participar en la producció.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A més, la Generalitat Valenciana va atorgar a RTVE una subvenció de 968.000 euros per finançar part de les despeses previstes en el pressupost de l'esdeveniment.

El festival va tenir tres gales –dues semifinals i una final– que es van celebrar entre el 26 i el 29 de gener, dia en què la cantant cubanocatalana Chanel va ser triada per anar a Eurovisió. El resultat del festival va estar envoltat de crítiques, ja que la victòria de Chanel per sobre de les grans favorites, Rigoberta Bandini i les Tanxugueiras, va fer que es posés en dubte el sistema de votació. En resposta a una altra pregunta parlamentària, en aquest cas d'En Comú Podem Galícia, RTVE ha reiterat que "en tot moment es van complir les bases prèviament establertes i es va actuar amb total transparència". La corporació ha refusat taxativament la possibilitat de fer una auditoria de les votacions.

En termes d'audiència, el Benidorm Fest va ser un èxit per a RTVE: a l'estat espanyol la final va registrar una quota de pantalla del 21% i va ser seguida per tres milions d'espectadors. Aquestes xifres estan molt per sobre de la mitjana actual de la televisió pública, que se situa en un 8,4% de share.

stats