Mèdia 25/03/2013

Ford demana disculpes per un anunci en què es veu Berlusconi amb dones lligades al maleter

L'anunci, una caricatura, ha despertat crítiques per la utilització de dones com a objectes sexuals

Efe
1 min
Captura del polèmic anunci de Ford

Nova DelhiLa filial índia de la companyia Ford ha demanat disculpes hores després de la filtració d'un model d'anunci que presentava una caricatura de Berlusconi al comandament d'un cotxe amb tres dones lleugeres de roba i lligades al maleter. "Lamentem profundament aquest incident. Mai hauria d'haver succeït", ha dit la subsidiària a l'Índia de l'empresa nord-americana en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'anunci, que havia estat ideat per promocionar el model Figo de Ford i que encara no havia estat distribuït oficialment ni imprès als diaris, el va penjar durant unes hores l'agència de publicitat JWT Índia a la seva pàgina web, al costat d'altres prototips. En l'anunci es pot veure Berlusconi fent el signe de victòria en un cotxe de color vermell amb tres dones al lligades al maleter.

Tot i que només ha transcendit l'anunci de Berlusconi, la companyia n'havia aprovat d'altres, com el que mostra el pilot alemany Michael Schumacher. Amb tot, en veure el rebombori creat, s'ha fet marxa enrere. "Els dibuixos són contraris als estàndards de professionalitat i decència de Ford i dels nostres socis. Estem revisant els processos d'aprovació i supervisió per garantir que una cosa així torni a succeir", ha afirmat la companyia en un comunicat.

Tot i que els anuncis han estat retirats, els mitjans indis se n'han fet ressò i han criticat amb especial èmfasi la utilització de dones com a objectes sexuals.

stats