Mèdia 07/01/2014

'Bienvenidos al Lolita': un cabaret per somiar en el passat

La nova sèrie d'Antena 3 mostra la lluita d'un grup d'artistes per sobreviure

Núria Juanico
3 min
UN CABARET PLE DE VIDA La música, l'humor i el ball acompanyen una família d'artistes en la seva lluita per revitalitzar el cabaret.

BarcelonaAncorar-se en els èxits del passat no sempre implica girar l'esquena al present. La nova ficció d'Antena 3, Bienvenidos al Lolita,posa el focus en un cabaret madrileny que va brillar durant més de quatre dècades però que, amb el pas del temps, ha perdut tota la seva esplendor. Estancats en la fama d'antics espectacles, una família d'artistes es resisteix a abandonar el Lolita i lluita per evitar-ne la ruïna, malgrat que l'espai pràcticament cau a trossos. Però quan la situació esdevé insostenible i ja ho donen tot per perdut, un empresari aragonès (Luis Varela) i el seu nebot (Carlos Santos) decideixen comprar el cabaret, i retornen així l'esperança als membres del teatre. Així arrenca la ficció, que és una de les grans apostes d'Antena 3 per al 2014 i que està previst que s'estreni a principis d'any.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Amb aires costumistes i deixos de nostàlgia, Bienvenidos al Lolita enfronta dos universos totalment oposats. D'una banda, la tradició i el conservadorisme es tradueixen en les actituds d'alguns adults, que viuen aferrats a una època ja llunyana de l'actualitat. De l'altra, la modernitat pren forma a través de l'atreviment i la desinhibició de les estrelles del cabaret. L'ampli ventall de personatges de la sèrie mostra des de joves retrògrads fins a transvestits sensuals, tots plegats amb la passió per l'espectacle com a punt en comú. La mestressa del local, interpretada per Beatriz Carvajal, tira del carro i se situa al capdavant d'un grup excèntric i carregat de problemes sentimentals.

Un oasi per fugir de la realitat

A partir d'aquesta dualitat, Bienvenidos al Lolita transforma el cabaret en una bombolla de felicitat on tothom qui hi entra és capaç d'oblidar la grisa i trista realitat. Música, ball i humor s'enllacen entre funció i funció per seduir el públic de la sala i, alhora, captivar els espectadors des de la pantalla. Però els conflictes emocionals que sorgeixen entre els protagonistes també treuen el cap i fan tocar de peus a terra cambrers, ballarines, joves estudiants i el mestre de cerimònies de la sala.

Un dels personatges amb més força és la Violeta (Natalia Verbeke), la filla de la propietària del local. Verbeke es posa a la pell d'una dona somiadora que sempre havia defugit el negoci familiar a la recerca d'un futur diferent. Però, després d'un divorci tumultuós, fa el cor fort i torna a casa de la mare acompanyada dels seus dos fills. Ara bé, no només les ruptures amoroses fan acte de presència a la ficció. Entre còctels i bambolines, l'amor trasbalsarà la Greta (Nerea Camacho), la filla adolescent de dos treballadors del local. Intel·ligent i estudiosa però plena de complexos propis de l'edat, la noia optarà per una decisió extrema en veure que els seus sentiments no són correspostos. Els secrets del passat i les enveges també emergiran entre les vedets del cabaret, que hauran d'aprendre a gestionar el seu afany de protagonisme i les aferrissades lluites per esdevenir a totes hores el centre d'atenció.

El cabaret, una passió en comú

Rere els amors impossibles i els conflictes personals Bienvenidos al Lolita amaga una història de superació que exalça la força de voluntat i la valentia d'uns personatges tossuts i incapaços de resignar-se. Més enllà de les peculiars desavinences, tots els membres del Lolita lluitaran per revitalitzar-lo i retornar al local l'èxit que el feia únic anys enrere, en una fita compartida que els permetrà aparcar tot el que els distancia.

Darrere de Bienvenidos al Lolita hi ha Globomedia, la productora de sèries com Los hombres de Paco i El barco. Una altra de les novetats d'Antena 3 serà Galerías Velvet (Bambú Producciones), una sèrie sobre l'amor impossible entre dos joves de l'Espanya dels anys 50. Protagonitzada per Paula Echevarría i Miguel Ángel Silvestre, la ficció transcorre a les Galerías Velvet, l'imperi de la moda i l'alta costura de l'època.

Es tracta d'una comèdia romàntica i passional, que posa de manifest les barreres socials i econòmiques entre l'hereu de l'empresa tèxtil i una humil cosidora que hi treballa. Obligats a trencar amb les normes de l'època, els amants s'enfrontaran als seus familiars i faran tots els possibles per aconseguir estar junts.

En principi, la sèrie Galerías Velvet substituirà El tiempo entre costuras, que posarà el punt final després que se n'emetin els dos últims capítols pendents.

stats