Mèdia 04/02/2014

El petó més esperat del Brasil

El primer petó entre dos homes en una telenovel·la commociona el país

Agències
2 min

RioSi veus aquest contingut des d'un dispositiu mòbil, clica aquí.

Aquesta vegada la cadena de televisió Globo no ha exercitat la temuda censura i milions de brasilers han pogut veure en les seves pantalles un petó. No gaire llarg, no gaire sexual. Però ha estat un petó que ha fet història. Mai, en les milers d'hores de telenovel·les produïdes al Brasil pel gegant Globo, dos homes s'havien besat. Sí que ho havien fet en cadenes més petites, però mai a Globo, que domina el mercat intern i controla l'exportació. El tabú, finalment, s'ha trencat. I, com era previsible, ho ha fet enmig d'una enorme commoció, en un país que es considera avançat en la lluita dels drets de les persones en el marc d'un continent on l'homofòbia acaba cada any amb la vida de centenars d'homes i dones.

El petó a la boca entre dos protagonistes masculins amb què la xarxa brasilera Globo va posar fi a la telenovel·la 'Amor à Vida', el primer d'una parella de dos homes en una telenovel·la molt popular al Brasil, ha tingut una gran repercussió a les xarxes socials i a la premsa. El petó entre Félix i Niko, els personatges interpretats pels actors Meteus Solano i Thiago Fragoso en la telenovel·la de més audiència en els últims mesos al Brasil, ha estat 'trending topic' a Twitter i ha acaparat les primeres planes de tots els diaris del país.

Milers de comentaris sobre el petó, majoritàriament positius, han omplert Facebook en un debat en el qual han participat artistes, esportistes, periodistes i dirigents polítics. L'escena havia estat polèmica, i s'havia convertit en cavall de batalla del diputat federal Jean Wyllys, un destacat defensor dels drets dels homosexuals, que va liderar una campanya a Facebook per demanar a la Globo que no vetés la seva transmissió, com havia passat en anteriors telenovel·les. Feia dies que milers de comentaris a les xarxes es demanaven si la cadena de televisió de més audiència al país finalment cediria i, en aquesta ocasió, no censuraria un petó entre dos homes. El 2005, també en l'últim capítol d'una telenovel·la de gran audiència, el director va arribar a gravar l'escena del petó entre dos homes però la direcció de la cadena de televisió la va vetar.

L'últim capítol va ser seguit per milions de persones a casa seva però també des dels bars. Als bars gais, centenars de persones es van trobar per seguir l'últim episodi, i van rebre el petó amb crits d'alegria i aplaudiments.

stats