MITJANS PÚBLICS
Mèdia 24/05/2018

Brauli Duart deixarà de presidir la CCMA per ser número 2 d'Interior

Núria Llorach o Rita Marzoa, probables substitutes a l'espera de renovar el consell de l'ens

àlex Gutiérrez
1 min
Brauli 1

BarcelonaDesprés de mesos d'incertesa, s'aclareix el destí de Brauli Duart, que els últims sis anys ha sigut màxim responsable de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Quan hi hagi govern efectiu, el directiu assumirà el càrrec de secretari general d'Interior, segons ha pogut confirmar l'ARA, tot i que no hi ha confirmació oficial ni del departament ni dels mitjans públics.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Això deixarà la Corporació en una situació inèdita, en la qual les dues membres proposades pels partits sobiranistes –Núria Llorach i Rita Marzoa– estaran en minoria, ja que sumaran només dos vots d'un consell de govern format aleshores per cinc persones. Aquest consell haurà de triar qui és el nou vicepresident. El curs d'esdeveniments més lògic seria que Llorach (que ja va assumir funcions de presidència durant una baixa mèdica de Duart) o Marzoa exerceixin el càrrec fins que el Parlament renovi tots els membres del consell.

El trasllat de Duart a Interior està pendent que el conseller nomenat pel president Torra, Miquel Buch, pugui prendre possessió del càrrec. Serà aleshores quan proposi el seu equip de treball, on figurarà, si no hi ha cap imprevist, l'actual responsable de la Corporació. De fet, Duart coneix bé el departament: ja va ser-ne secretari general el 2001, després de dos anys exercint com a subdirector general d'Administració i Serveis de la direcció general de Seguretat Ciutadana. Anteriorment, havia ocupat diversos càrrecs al departament d'Ensenyament. Nascut a Sollana (la Ribera Baixa, al País Valencià) el 1961, és llicenciat en geografia i història per la Universitat de Barcelona (UB), diplomat en funció gerencial de les administracions públiques per Esade i per l'Escola d'Administració Pública i diplomat en ciència política per la UB.

stats