Mèdia 29/11/2013

Rajoy creu que el punt de vista d'Intereconomía i 13TV és el de la “immensa majoria” d'espanyols

El president espanyol considera "un disbarat" que el govern català emprengui accions contra aquests mitjans per banalitzar el totalitarisme

2 min
El president espanyol, aquest divendres a Vílnius / EFE

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha qualificat aquest divendres de "disbarat" que el govern català vulgui multar mitjans de comunicació per expressar determinades opinions, "quan la Constitució garanteix el dret a la llibertat d'expressió".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Rajoy ha contestat d'aquesta manera a l'anunci que el govern de Catalunya emprendrà accions legals contra Intereconomía i 13TV en considerar, en virtut d'un informe del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), que "banalitzen" règims totalitaris i que els comparen amb el procés sobiranista català.

"Em sembla un fet veritablement notable", ha dit textualment Rajoy en una conferència de premsa a Vílnius, durant la qual ha subratllat que Espanya "és un país democràtic i, per tant, lliure i amb llibertat d'expressió reconeguda en el text constitucional. Segons Rajoy, és "un disbarat pretendre multar un mitjà per tenir una determinada posició, que, a més coincideix amb la de la immensa majoria" dels espanyols. El president espanyol ha confiat que aquest assumpte quedi finalment "en no res".

L'informe del CAC analitzava diversos programes del mes de setembre, i hi va trobar fragments com els que es recullen en aquest vídeo, corresponents a les emissions de l'11 i el 12 de setembre al programa de Federico Jiménez Losantos a Intereconomía.

Mas, indignat

Les paraules del president espanyol han indignat Mas, que, des de l'Índia, ha carregat contra Rajoy i els mitjans ultres, els quals sovint ha acusat de banalitzar el nazisme. "Sentint tot això no em sorprèn que Espanya ni tingui ni vulgui tenir un organisme de control com el CAC", ha afirmat Mas, per qui les cadenes de televisió al·ludides "no només manipulen", sinó que a més "fomenten la violència" contra els catalans, i això "no és tolerable i passa totes les línies vermelles".

Mas ha demanat a Rajoy que en lloc de posar-se al costat d'aquests mitjans fent-los "la gara-gara" opti per "denunciar-ho i estar al costat de la veritat i la decència".

stats