Mèdia 13/06/2015

Carles Felip de Suècia es casa amb l’‘exstripper’ Sofia Hellqvist

L’enllaç reuneix cinc reines: Sílvia de Suècia, Margarita II de Dinamarca, Sònia de Noruega, Màxima d’Holanda i Matilde de Bèlgic

Joan Callarissa
3 min
Carles Felip de Suècia es casa amb l’‘exstripper’ Sofia Hellqvist

BarcelonaSuècia ja és a punt per celebrar avui l’enllaç entre el príncep Carles Felip de Suècia i Sofia Hellqvist, la tercera boda reial que té lloc al país escandinau en els últims cinc anys. Carles Felip -de 36 anys i tercer en la línia de successió al tron- i Hellqvist -de 30- es casen a la capella del Palau Reial d’Estocolm.

Inscriu-te a la newsletter series Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L’enllaç reuneix cinc reines: Sílvia de Suècia, Margarita II de Dinamarca, Sònia de Noruega, Màxima d’Holanda i Matilde de Bèlgica. Una llista més curta que la que va tenir la seva germana Victòria fa tres anys, ja que com que no és l’hereu, la resta de monarquies li donen menys importància. No obstant, sí que hi haurà un bon nombre de prínceps, alguns d’ells hereus. Per exemple, Frederic i Mary, i Joaquim i Marie de Dinamarca; de Noruega, els prínceps Haakon i Mette-Marit, i la princesa Marta Lluïsa i el seu marit, Ari Behn; els prínceps Nicolau i Tatiana de Grècia; la princesa Takamado del Japó, i els comtes de Wessex, Eduard i Sofia d’Anglaterra. Una llarga llista en la qual no hi apareix cap representant de la corona espanyola.

L’enllaç, amb només 100 invitats, l’oficiarà Lars-Göran Lönnemark, bisbe emèrit, i Michael Bjerkhagen, predicador de la congregació de la cort sueca. Un cop acabada la cerimònia, Carles Felip i Sofia recorreran en carrossa el centre d’Estocolm abans de tornar a palau, on tindrà lloc el banquet. Concretament, al saló Mar Blanc, des d’on es passarà a continuació a la galeria de Carles XI per fer-hi el ball.

Crítiques des de la tele pública

Al contrari del que va passar amb la seva germana Magdalena, Carles Felip sí que ha permès que es pugui televisar part del banquet. De fet, la retransmissió, que la farà la televisió pública, era ahir criticada a la mateixa web de la corporació. Concretament, en un article anomenat La monarquia és un símbol d’absolutisme i dictadura, bona mostra de l’arrelament democràtic de la monarquia a aquell país.

Tot i que s’ha revelat tot l’organigrama de l’esdeveniment, encara queden per confirmar detalls com la vestimenta o les aliances. Tot i això, s’ha filtrat que l’anell que rebrà Hellqvist avui pot ser un disseny de Carles Felip, dissenyador de formació. El casament d’avui segella una relació que ha aconseguit sobreviure a una gran pressió social. La núvia, i futura princesa sueca, havia sigut stripper en el passat i era coneguda per haver participat en un reality show, cosa que havia sigut un obstacle dins de la família reial perquè l’acceptessin.

Entre les curiositats que s’han donat a conèixer, el diari Expressen publicava que ahir a la nit que el DJ de fama internacional Avicii (03) seria el convidat sorpresa que amenitzaria la festa prenupcial. Un extrem que la casa reial sueca no va confirmar ni el DJ tampoc.

El fill dels reis Carles Gustau i Sílvia de Suècia (04) va ser proclamat hereu en néixer. Però tenia una germana gran, Victòria, que s’havia vist afectada per la llei sàlica, que donava preferència al gènere per heretar el tron. El Parlament, però, va fer cas del poble -que es va manifestar amb força- i va derogar la norma, cosa que va fer que Carles Felip perdés qualsevol aspiració realista de regnar.

stats