Mèdia 01/07/2015

Carlos guanya la tercera edició de 'MasterChef'

Els xefs Ferran Adrià, Joan Roca i Andoni Luis Aduriz van ser els encarregats d'escollir el vencedor

Ara
2 min
Carlos Maldonado prepara un dels plats amb què va guanyar la final de 'MasterChef' / TVE

BarcelonaLa tercera edició de 'MasterChef' ja té guanyador. El concurs de La 1 va proclamar ahir el jove Carlos Maldonado, de 24 anys i natural de Talavera de la Reina, a Toledo, com a vencedor de la tercera temporada del programa, per davant de Sally Stephanih, que va ocupar la segona plaça. Els altres dos finalistes, Antonio Romero i la catalana Andrea Vicens, van ser eliminats en la primera ronda de la final.

Els xefs Ferran Adrià, Joan Roca i Andoni Luis Aduriz van acompanyar aquest dimecres a la nit els membres del jurat del programa, Pepe Rodríguez Rey, Jordi Cruz i Samantha Vallejo-Nágera, i van ser els encarregats de decidir quin dels dos candidats mereixia el títol de campió, que s'acompanya d'un premi de 100.000 euros, la publicació d'un llibre de receptes i la possibilitat de cursar un màster al Basque Culinary Center.

Carlos Maldonado els va preparar una reinvenció de l'entrepà de calamars amb pa de tinta i va preparar, com a segon plat, un lluç a baixa temperatura amb all negre i ous de peix que, segons Ferran Adrià era "un plat impecable que podrien servir en qualsevol restaurant amb estrella". De postres va proposar unes 'torrijas' amb pa de brioix i fuites del bosc. Sally Stephanih, per la seva banda, va optar per una tonyina vermella a la flama, cua de bou i 'crumble' de cireres amb gelat de crema anglesa i cireres. Pepe Rodríguez va elogiar la feina dels dos candidats: "Els plats que ens heu preparat podrien estar a la carda d'un restaurant d'alta cuina. Enhorabona! Ara esteu preparats perquè us diguin cuiners", va assegurar.

Amb el seu triomf, Maldonado pren el relleu de Juan Manuel Sánchez i Vicky Pulgarín, guanyadors, respectivament, de la primera i la segona edició del concurs de La 1.

stats