Mèdia 29/01/2014

300 persones demanen a València televisió i ràdio en català

Concentració davant el Palau de la Generalitat Valenciana per protestar contra el tancament de RTVV i la clausura de les emissions de Catalunya Ràdio

Salvador Almenar
2 min
La concentració, a les portes del palau de la Generalitat / DANIEL GARCÍA-SALA

ValènciaNova jornada de protesta a València contra les accions polítiques que han deixat el País Valencià sense les emissions dels principals mitjans de comunicació que emetien en català. Unes 300 persones s'han concentrat a les portes del Palau de la Generalitat Valenciana al crit de "RTVV tornarà", "Llibertat d'expressió" i "Fabra dimissió".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La protesta arriba després que l'amenaça d'una multa del govern espanyol a Acció Cultural del País Valencià hagi forçat el tancament dels reemissors que feien arribar al país el senyal de Catalunya Ràdio. La suspensió del senyal ha arribat quasi dos mesos després que els valencians s'hagin quedat sense televisió i ràdio públiques per decisió del govern del PP.

Els concentrats s'han ubicat davant les portes del Palau de la Generalitat a València i al darrere de pancartes on es podia llegir "RTVV no es tanca" i "Volem televisió i ràdio en la nostra llengua: sí a RTVV, TV3 i Catalunya Ràdio". A més de ciutadans, hi havia una àmplia representació dels partits de l'oposició a les Corts Valencianes, així com sindicats i diferents entitats socials i culturals.

El president del comitè d'empresa de RTVV, Vicent Mifsud, ha denunciat que les raons adduïdes en el seu moment per tancar la televisió i la ràdio públiques valencianes "són falses, perquè en dos mesos pagant els sous la Generalitat s'ha gastat 9 milions d'euros, i això sense emissions".

Per la seva banda Toni Gisbert, secretari d'Acció Cultural del País Valencià, ha denunciat l'expedient sancionador obert pel govern espanyol per aconseguir que cessin les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià, i ha emplaçat partits, ciutadans i societat civil a crear "una nova majoria" que faci possible que, després de les properes eleccions a les Corts Valencianes, es puguin recuperar les emissions dels mitjans ara tancats i prohibits.

stats