Mèdia 17/11/2017

La cadena catòlica Trece mostra imatges de la violació dels Sanfermines i fa tertúlia sobre l'informe del pèrit

El programa 'Detrás de la verdad' va utilitzar com a ganxo la decisió sobre si emetre els vídeos o no

Ara
1 min
Els presentadors de 'Detrás de la verdad' a l'inici del programa d'aquest dimecres

BarcelonaEl programa 'Detrás de la verdad', de la cadena de televisió Trece -propietat de la Conferència Episcopal Espanyola-, va mostrar en l'edició d'aquest dimecres a la nit alguns fotogrames extrets dels vídeos que van enregistrar els cinc presumptes autors de la violació en grup a una noia durant els Sanfermines de l'any passat.

Mentrestant, un dels presentadors del programa, Ricardo Altable, analitzava el contingut de les imatges a partir de l'informe que n'ha fet el pèrit judicial -un document que inclou descripcions molt explícites de l'agressió, que el programa no es va estalviar-, i els tertulians de l'espai comentaven aquest informe i en feien les seves valoracions personals.

De fet, els conductors del programa, Ricardo Altable i Patricia Betancourt, van anunciar, a l'inici de l'espai, que havien tingut accés als set vídeos de la suposada violació que van enregistrar els membres de 'la manada', però que la direcció del programa encara estava valorant la conveniència o no d'emetre'ls, i quins fragments es podrien mostrar i quins no.

El programa mostrava en un requadre les deliberacions de la direcció

En diversos moments de l'emissió, mentre el programa seguia avançant a plató, es va incloure a pantalla un petit requadre que mostrava l'equip de direcció mirant les imatges i decidint com calia actuar. "En aquests moments la direcció del programa està decidint quines parts els podem oferir", deia un rètol sobreimprès.

stats