Crítica TV 17/03/2023

CCMA: una sola plataforma en 'streaming' per governar-los a tots

2 min

TV3 ja ha activat el seu projecte de plataforma en streaming. És un projecte prometedor que resoldrà la incomoditat que genera el TV3 a la Carta actual, totalment obsolet i desfasat, d’una altra època ja pretèrita. La casa va ser pionera en el seu moment, avançant-se a YouTube i la BBC, però avui dia va massa anys enrere, fruit en part de la paràlisi política que va impedir nomenar un nou equip gestor per a l'ens.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La plataforma estarà preparada per integrar els canals que desenvolupin tercers, que en aquest cas podran ser de pagament. Si Catalunya és capaç de superar el paradigma de les capelletes, el resultat pot ser molt engrescador: un sol trasto on hi hagi els contingut de la Corporació, però també les sèries i pel·lícules del projecte que estudien MediaPro, Abacus i Minoria Absoluta, si prospera, més les obres teatrals i espectacles dels equipaments culturals que s'hi sumin, el canal de La Caixa o les perles locals que seleccioni La Xarxa dels canals de proximitats. Però, si no aconsegueix ser prou atractiva, tindrem el clàssic escampall fragmentat que serà difícil d'imposar com a referència per a l'espectador catalanòfil.

I, en tot cas, convé recordar de nou que una plataforma tecnològica és només una eina o, si se’m permet el símil esportiu, la fitxa de federat que et permet disputar el partit. Però els jugadors que baixen al camp són els continguts. La Corporació ha anunciat que, de moment, invertirà 30 milions en continguts (tot i que hi computa els 15 que ja estaven computats per al nou SX3). Semblen molts, però si es volen amarrar drets digitals per tenir fons d'armari, s'esgotaran aviat. El Govern probablement haurà de suplementar la inversió inicial. I la Corporació haurà de demostrar que, amb aquest impuls, pot generar nous ingressos.  

stats