El Cercle, art al plat i a les parets d’un palau del segle XV
BarcelonaMenjar envoltat d’art, en un palauet del segle XV, al centre de la ciutat i sense soroll de cotxes és possible a Barcelona des del juny. La proposta la fa el restaurant El Cercle, situat al número cinc del carrer dels Arcs, que ha pogut obrir la porta després de dos anys de curoses reformes que han recuperat part d’un edifici que és patrimoni artístic de la ciutat i que estava tancat i en runes.
Situat a l’antic palau neogòtic Pignatelli, el restaurant perfuma la seu del Reial Cercle Artístic de Barcelona, que nodreix d’art -Fortunys i Nonells, entre d’altres- les parets del restaurant. Un lloc on el menjar resulta molt més bo gràcies a l’escenari.
No obstant, El Cercle no és només posada en escena. Un cuiner provinent d’Osaka, un pastisser format a l’Espai Sucre, un sommelier del Dos Cielos o un xef de l’equip de Carles Abellán són l’assegurança d’una carta variada que proposa des d’una hamburguesa de Wagyu fins a caviar, passant per una sopa de ceba, uns rigatoni de pollastre, una rillete de verat o una truita de botifarra. Entre les postres destaquen el milfulls de vainilla de Tahití, per la seva crema pastissera, i la macedònia, per la seva infusió de cítrics.
Dirigit per dos experts restauradors -Julià Cribero i Ana Calpe- El Cercle ofereix tapes a la terrassa -oberta tot l’any des de les 11 fins la 1.30 sense interrupció-, la carta a les sales principals i cuina japonesa a La Barra. El menú degustació surt per 33 euros, amb la beguda a banda. A les sales grans es poden demanar també plats de la part de cuina nipona.