Mèdia 15/01/2015

Los Chunguitos, expulsats de 'Gran Hermano VIP' per dir que "és millor tenir un fill deforme que maricon"

L'Observatori contra l'Homofòbia estudia portar el cas al Consell Audiovisual de Catalunya

Efe
2 min
Los Chunguitos, a 'Gran Hermano VIP'

MadridTelecinco ha decidit aquest dijous que Los Chunguitos abandonin el concurs 'Gran Hermano VIP', després dels seus comentaris homòfobs. José i Juan Salazar, que ja van protagonitzar una polèmica en l'estrena del programa pels seus comentaris racistes, van dir dimecres que "a ningú en aquest planeta li agradaria tenir un fill maricon" i van assegurar que s'estimarien més "un fill deforme o amb una malaltia abans que maricon".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les paraules dels dos músics han provocat una onada de rebuig. L'Observatori contra l'Homofòbia de Catalunya ha exigit una rectificació i unes disculpes als germans. El seu president, Eugeni Rodríguez, ha manifestat la seva "absoluta indignació". Després de qualificar aquestes afirmacions com a "terriblement homòfobes" i considerar que van "carregades d'odi i discriminació al col·lectiu LGTB", ha avançat que l'Observatori estudia portar el vídeo amb les declaracions al Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) per "iniciar accions legals en la protecció de la llei contra l'homofòbia".

També la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB) ha exigit a Telecinco que posi fi als "discursos d'odi" a la cadena, després de les afirmacions "carregades d'homofòbia" de Los Chunguitos. La federació recorda que l'homofòbia no forma part de la "idiosincràsia gitana" sinó que respon a la "ignorància, que es combat amb educació, independentment de la procedència, la creença o el color de pell que es tingui". Les "principals víctimes" d'aquestes declaracions són les persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals més joves, que pateixen "el menyspreu i la incomprensió" en el seu entorn, destaca el col·lectiu, que apunta que "la responsabilitat de Telecinco cap a aquests menors és no donar cabuda a discursos d'odi i menyspreu a la diversitat sexual i de gènere".

Les Joventuts Socialistes d'Espanya havien sol·licitat a tots els agents que intervenen en l'emissió del programa l'expulsió immediata dels dos concursants per aquests comentaris "insultants" i "homòfobs". "Si la cadena i el programa no expulsen Los Chunguitos, serien copartícips d'una falta de respecte i un atac directe al col·lectiu LGTB", consideren els joves socialistes, que assenyalen que els atacs a persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals omplen les pàgines dels diaris cada dia i que l'única forma d'acabar amb això és donant "exemple" i deixant clar que l'homofòbia no és "tolerable", sinó que ha de ser "penalitzada i desacreditada públicament". "Endemol, Mediaset, Zeppelin TV, Telecinco i el programa 'Gran Hermano' deuen ser conscients i responsables de la influència que exerceixen sobre la societat espanyola i plantejar-se si volen transmetre valors com la intolerància i el menyspreu cap a qualsevol persona, independentment de la seva opció sexual o de gènere".

Demanen disculpes

En el centre de la polèmica, els germans Salazar han acabat per demanar disculpes i assegurar que estan "totalment en contra de qualsevol discriminació". Ho han fet al seu perfil de Twitter, a través del seu representant, que ha fet servir un argument de manual, en assegurar que Los Chunguitos "són els primers que tenen amics homosexuals". "D'un gra de sorra n'estem fent un món. Són unes bellíssimes persones", ha dit.

stats