Mèdia 08/01/2015

'Charlie Hebdo' respon a l'atac amb una tirada d'un milió d'exemplars

"Cal riure i fer que tot això tingui un sentit", ha afirmat l'advocat i col·laborador Richard Malka, en fer pública la notícia

Ara
2 min

BarcelonaEl setmanari satíric francès 'Charlie Hebdo' no s'atura, i sortirà al carrer el proper dimecres, 14 de gener, com cada setmana. Però aquest cop ampliarà la seva tirada a un milió d'exemplars, en resposta a l'atemptat terrorista d'aquest dimecres, on han perdut la vida vuit redactors de la revista i quatre persones més.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquesta notícia ha estat confirmada per l'advocat del setmanari satíric i col·laborador de la revista, Richard Malka, en declaracions a l'emissora pública 'France Info'. "Cal resistir a la por, al silenci, a l'odi, lluitar amb la raó, les paraules, el riure i el somriure.(...) Si volen ajudar-nos, cal riure i fer tot tot això tingui un sentit" ha afirmat Malka.

El pròxim número tindrà menys pàgines que les 16 habituals, però serà a tots els quioscos, segons ha confirmat Malka. També fet una crida a la "presa de consciència" i la unitat nacional i de totes les religions.

"No han guanyat"

Un altre col·laborador habitual de la revista, Patrick Pelloux, també ha assegurat que "la revista continuarà, perquè no han guanyat", en una emotiva entrevista al canal de televisió francès iTele. "Charb, Cabu, Wolinski, Bernard Maris, Honoré, Elsa, Tignous, Mustapha, el guàrdia que també va morir, i s'encarregava de la nostra seguretat, no han mort per no res", ha subratllat Pelloux .

"Eren homes i dones extraordinaris. Van disparar contra persones que feien una reunió de redacció contra el racisme", ha recordat Pelloux. El testimoni, que és metge d'urgències, no era al consell de redacció d'aquest dimecres –durant el qual van irrompre els assaltants– perquè es trobava en una reunió amb bombers. Segons ha explicat, un dels il·lustradors de la publicació li va trucar minuts després de l'assalt i li va dir que el necessitaven. Per això va ser un dels primers a arribar a la redacció. "Va ser horrible", assegura.

Els supervivents de l'atac a la redacció del 'Charlie Hebdo' treballaran a partir d'ara des de la seu del diari 'Liberation', i han rebut mostres de solidaritat de nombrosos mitjans francesos.

stats