Mèdia 21/09/2013

Comença el gran espectacle de les corals a TV3

Eduard Farelo presentarà el concurs 'Oh happy day', que s'estrena aquesta nit

Albert Castellví Roca
3 min
Comença el gran espectacle de les corals a TV3

Sant Joan Despí.Una coral catalana farà l'any que ve una gira per diverses ciutats europees. Els encarregats de decidir quina seran els espectadors de TV3, que el 21 de desembre podran escollir quina de les finalistes del nou concurs Oh happy day ha fet més mèrits per endur-se el premi. En aquesta final, que tindrà lloc d'aquí exactament tres mesos, hi participaran els tres grups corals que hagin aconseguit superar totes les eliminatòries prèvies del concurs, que s'estrena avui (22.10 h) i que durant aquesta tardor ocuparà les nits de dissabte al canal públic.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El format, conduït per Eduard Farelo, substituirà, doncs, La partida , el concurs que TV3 va emetre en aquesta franja la temporada passada i amb el qual té en comú el fet de ser un gran espectacle d'entreteniment per a tota la família. Com diu la cap de programes d'entreteniment de TVC, Cristina Muñoz, Oh happy day és un format que "dóna bon rotllo i fa ser una mica més feliç, tal com indica el seu títol".

Segons ella, amb aquest programa TV3 vol "donar visibilitat" a una manifestació cultural molt estesa a Catalunya com són les corals. Tono Hernández, que dirigeix el programa juntament amb Marc Mateu, assegura que arreu del país n'hi ha més de 2.000, de les quals 43 es van presentar al procés de selecció. A l'hora d'escollir les nou que participaran en el concurs -que sumen, entre totes, 170 membres-, es va tenir en compte, segons Hernández, la seva qualitat musical, però també altres aspectes, com ara la posada en escena. Així, els nou grups participants cobreixen estils musicals molt diversos -des del gòspel fins a la música clàssica, passant pel rock i el pop- i pràcticament totes les franges d'edat.

En el primer programa, cada coral interpretarà un tema, i un jurat, format per la cantant Elena Gadel, l'actriu Sílvia Abril, el músic i productor musical Guille Milkyway i el director de corals Pedro Pardo, en valorarà l'actuació i nominarà els tres grups que hagin deixat el llistó més baix, tant pel que fa a interpretació musical com a coreografia i capacitat de transmetre emocions. La setmana vinent totes les corals tornaran a actuar, amb temes nous, i una de les tres nominades quedarà eliminada. Aquest esquema -un programa de nominacions i un d'eliminació- s'anirà repetint fins que quedin només els tres grups finalistes, que s'enfrontaran en un últim programa que s'emetrà en directe.

Pel que fa a la selecció de cançons, se n'encarregarà l'equip del programa, i segons Hernández inclourà tant temes que les corals ja canten habitualment com altres que no formen part del seu repertori i que, a més, s'allunyen dels gèneres que dominen. Tot i així, la voluntat del programa no és posar les coses difícils a les corals, sinó ajudar-les a millorar. "La nostra tasca serà acompanyar-los, fer que no se sentin sols. Empatitzaré molt amb ells", explica Gadel, que justament es va donar a conèixer gràcies a Operación triunfo , un altre talent show musical. "El jurat serà amable, però en algun moment també haurà de mossegar una mica", matisa Muñoz.

Més continguts al mòbil

El programa, emès originàriament a la televisió pública basca, mostrarà, a més de les actuacions -amb la veu enregistrada en directe al plató-, els assajos de les corals i les històries personals d'alguns dels seus membres. A més, TV3 ha creat una aplicació mòbil que, si s'activa durant l'emissió, ofereix de manera sincronitzada continguts complementaris, com les lletres de les cançons que s'interpretin, imatges dels camerinos o l'activitat sobre el concurs a les xarxes socials. També està previst que al desembre s'editi un CD amb les millors interpretacions que s'hagin sentit en el programa.

stats