Mèdia 06/09/2014

El compte de Twitter de Rajoy suma 60.000 seguidors en un dia

1 min

Els usuaris de les xarxes socials van posar en dubte ahir el sobtat increment de seguidors que va registrar el compte de Twitter de Mariano Rajoy. El compte hauria sumat 61.409 seguidors en només unes hores, de dijous a divendres. Aquest fet es va convertir en notícia, que es va escampar ràpidament pel fet que la majoria dels seus nous followers escrivien en llengua àrab. El hashtag #NoBots i les paraules Twitter de Rajoy es van convertir ahir en trending topic, i les piulades que feien broma sobre el fenomen van ser constants a la xarxa social al llarg de tot el dia.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Des del mateix perfil del president del govern espanyol es va atribuir aquest fet a un bot, un programa informàtic que crea perfils falsos. “S’està treballant per esbrinar qui hi ha darrere d’aquesta estranya campanya. Donem la benvinguda al nostre Twitter a gent real #NoBots”, van publicar ahir els gestors del compte de Mariano Rajoy, amb la signatura “ Equipo Twitter MR ”.

L’empresa especialitzada en branding Teseo Comunicación va explicar que l’objectiu dels bots és sumar seguidors que prèviament s’han comprat, ja sigui per a benefici propi o per a tercers, amb la finalitat de perjudicar la seva imatge.

stats