16/01/2014

Els conductors dels nous 'TN' en revelen els detalls

3 min
FONS VIRTUALS PER A CADA OCASIÓ
 Els presentadors d'informatius, al nou plató. El que es veu verd a la imatge  pot ser qualsevol fons: una vista del Camp Nou com si s'estigués a la tercera graderia, l'extensió del plató perquè sembli més profund o qualsevol decorat personalitzat.

BarcelonaJa està tot a punt perquè dilluns que ve, a les nou del vespre, els Telenotícies de TV3 mostrin el canvi estètic més important de la seva història. La pública era l'única cadena que no havia canviat d'imatge en els últims vuit anys, i ara ha volgut posar-se al dia trastocant-ho tot: el plató, la taula, la línia gràfica, els colors, les sintonies... Ni tan sols el rellotge previ se salva del lífting. I una novetat: els presentadors estaran drets, per suggerir proximitat amb l'espectador.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El cost de la inversió realitzada ronda el milió i mig d'euros. Els treballadors han criticat aquesta despesa, ja que s'estan negociant retallades de salari, i, de fet, han forçat amb una vaga el retard de l'estrena (que en primera instància havia de ser avui). Aquests són els principals canvis que s'hi podran observar, explicats pels seus protagonistes.

TN vespre

Més interpretació, anàlisi, context i un únic presentador

És el TN que experimentarà un canvi més profund. Passa a tenir un sol presentador -Toni Cruanyes- i adopta un to més interpretatiu. "La gent arriba a casa sabent ja la base informativa del dia: s'ha assabentat de les notícies per moltes vies. No és com fa 30 anys. Nosaltres volem aportar ara aquest extra de contextualització". Això es traduirà fent menys notícies, però treballant-les més a fons. I introduiran les anàlisis dels experts. "També hi haurà entrevistes i, ocasionalment, algun cara a cara que no ens faci perdre el ritme d'un TN ".

TN migdia

Com més notícies millor, i actualitzades en directe

Segueix tenint una hora de durada -comptant-hi el temps de Francesc Mauri i els esports amb Maria Fernández-Vidal- i es vol aprofundir el seu caràcter de crònica en directe de l'actualitat. "Les notícies es produeixen mentre estem fent el TN, així que volem potenciar obrir les finestres i connectar amb el lloc on s'estigui desenvolupant una informació", explicava Carles Prats, que copresenta aquest informatiu amb Núria Solé. L'agilitat es clau. "Volem ser a tot arreu, que entrin com més notícies millor, i apostarem per formats més ràpids sense deixar de ser rigorosos", reblava Solé.

TN comarques

Compartirà editor amb el 'TN migdia' per unificar criteris

Mariona Bassa seguirà presentant aquest TN, que viurà dos canvis. D'una banda, passa a ser editat per la mateixa persona que el TN migdia (el periodista Dani Bramon). De l'altra, tornarà a haver-hi desconnexió de Barcelona (un segment que conduirà Irma Pina). Els elements virtuals del nou plató faran que aquest TN serveixi per repassar geografia catalana: cada notícia apareixerà ubicada en el mapa.

TN cap de setmana

Reportatges, societat civil i l'agenda de la setmana

Ramon Pellicer comandarà els nous TN cap de setmana amb Agnès Marquès. Un dels formats que s'hi introduiran és el d'una agenda de la setmana entrant. "La farem diumenge al vespre, fent perspectiva de quins temes seran importants els dies següents". Agnès Marquès ha avançat també que es potenciaran els reportatges "amb temes que han estat destacats durant la setmana i mereixen aprofundiment o bé temes que han caigut de la graella i s'aprofitarà per repescar-los". I va explicar també que posaran el focus en l'activitat de la societat civil. "No hi ha TN comarques el cap de setmana, així que nosaltres assumim explicar què fan el teixit associatiu i les entitats de Catalunya". Es mantindrà l'apartat de tecnologia, però més centrat en les aplicacions i l'electrònica de consum.

stats