Mèdia 11/06/2014

'El tiempo entre costuras' triomfa a la gala dels premis de l'Acadèmia de Televisió

El grup Atresmedia arrasa amb 17 dels 20 guardons i TVE s'emporta els tres restants

Europa Press
3 min

MadridLa sèrie 'El tiempo entre costuras' ha estat la gran triomfadora de la XVI edició dels Premis Iris de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències de la Televisió, que s'han lliurat aquest dimarts a la nit i en què el grup Atresmedia ha sortit absolutament reforçat, ja que dels vint premis que es lliuraven se n'ha endut disset: onze per a Antena 3 i sis per a La Sexta. Els tres restants han anat a parar a Televisió Espanyola, mentre que Mediaset només ha pogut recollir alguns dels guardons especials.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La ficció basada en la novel·la de María Dueñas ha guanyat set dels vuit guardons a què optava, entre els quals els de millor sèrie i el de millor actriu per a la seva protagonista, Adriana Ugarte. En canvi, la gran derrotada ha estat 'Isabel', que també era finalista en vuit categories però només ha aconseguit una estatueta. Per la seva banda, 'Aída' s'ha quedat sense cap premi tot just dos dies després del seu comiat definitiiu de Telecinco.

A banda del premi a la millor ficció –en què s'ha imposat, precisament, a 'Isabel', i també a 'La que se avecina'– i el de millor actriu –on Ugarte ha derrotat Michelle Jenner, que competia per 'Isabel', i a Miren Ibarguren, d''Aída'–, 'El tiempo entre costuras ha recollit el guardó a la millor direcció, el de millor producció, el de fotografia i il·luminació, el d'art i escenografia i el de música. En canvi, se li ha escapat el de millor actor, que precisament ha estat per al protagonista d''Isabel', Rodolfo Sancho, que competia amb Peter Vives ('El tiempo entre costuras') i amb Mariano Peña ('Aída').

Antena 3 ha sumat als set premis de la sèrie revelació de la temporada quatre més per a alguns dels seus programes. Així, 'Espejo público' ha estat considerat el millor espai d'actualitat –per davant de dos espais de La Sexta, 'Al rojo vivo' i 'El objetivo'–, mentre que Matías Prats s'ha imposat com a conductor d'informatius a Pedro Piqueras i Helena Resano. A més, 'El hormiguero' ha recollit l'estatueta de millor realització i 'Tu cara me suena' la de millor maquillatge, perruqueria i caracterització, al qual optava també l'espai de TV3 'Crackòvia', l'únic format d'una cadena no estatal que optava a algun reconeixement.

Un altre programa que podrà fer un gran balanç d'aquesta gala és 'El intermedio', que ha recollit tres premis: el de millor programa d'entreteniment –s'ha imposat a 'La voz' i 'MasterChef'–, el de millor guió i el de millor presentador per al Gran Wyoming –per davant de Jesús Vázquez, conductor de 'La voz', i d'Arturo Valls, per 'Ahora caigo'–. La Sexta encara ha sumat tres premis més. 'Salvados' ha guanyat el de millor programa documental per al capítol 'Los olvidados', sobre les víctimes de l'accident del Metro de València, i el seu presentador, Jordi Évole, ha estat reconegut com a millor reporter, mentre que el telenotícies del migdia de la cadena s'ha imposat com a millor informatiu.

Pel que fa a TVE, s'ha hagut de conformar amb el premi a Rodolfo Sancho i dos guardons menors: el de millor autopromoció i el del canal temàtic, per a l'informatiu Canal 24 Horas. L'Acadèmia, però, també ha reconegut el concurs 'Saber y ganar' amb un premi especial amb motiu dels seus 4.000 programes. També hi ha hagut dos premis especials per a Mediaset: un per la seva aposta pels 'realities' i l'altre per la cobertura de la guerra de Síria, que ha recollit la periodista Mayte Carrasco. A més, Mayra Gómez Kemp ha recollit el premi Toda una vida i la companyia VSN s'ha endut el guardó a la tecnologia.

Durant la gala d'aquest dimarts, celebrada al Casino d'Aranjuez i que ha estat presentada per Jaime Cantizano i Adriana Abenia, també s'han lliurat els premis autonòmics, que ja havien estat anunciats amb anterioritat. Així, la sèrie de TV3 'Polseres vermelles' ha recollit el guardó a la millor ficció autonòmica, mentre que Oregón Televisión (d'Aragón Televisión) ha estat premiat com a millor espai d'entreteniment, 'Primera página' (de Canal Extremadura) com a millor espai d'actualitat i l'especial de la Televisió de Galícia sobre l'accident de tren de Santiago de l'estiu passat com a millor informatiu. En l'apartat individual, Juan y Medio ha guanyat com a millor presentador per la seva tasca a 'Menuda noche', de Canal Sur, i África Baeta s'ha imposat com a conductora d'informatius pel 'Teleberri' d'ETB2.

stats