Mèdia 14/08/2020

El creador de Fortnite demanda Apple i Google per haver retirat el joc de les seves botigues

Les companyies van eliminar el joc després que l'empresa habilités les compres des de la seva pròpia aplicació

Ara
1 min
Imatge de Fortnite

BarcelonaEpic Games, creador del videojoc Fortnite, ha presentat una demanda contra els dos principals gegants tecnològics dels Estats Units, Apple i Google, després que retiressin el joc de les seves botigues d'aplicacions. Les tecnològiques van prendre aquesta decisió després que la companyia de videojocs anunciés que permetria la compra del joc des de la seva pròpia aplicació.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'opció de fer pagaments directes des del joc suposa un cop per a Apple i Google, que exigeixen que les compres de jocs i aplicacions es facin des dels seus sistemes de pagament. En el cas d'Apple, l'empresa creada per Steve Jobs s'endú una comissió del 30% de cada un dels pagaments. A més de presentar una demanda contra Apple, Epic Games ha començat una campanya contra la companyia a través de les seves xarxes socials demanant als seus usuaris que ajudin a alliberar Fortnite del monopoli que exerceix el gegant tecnològic.

En la demanda que ha presentat contra Apple, Epic Games assegura que la companyia tecnològica "imposa restriccions il·lògiques i manté il·legalment un monopoli total" sobre la distribució d'aplicacions en els seus dispositius. Pel que fa a Google, demanen "una ordre que impedeixi a Google seguir imposant la seva conducta anticompetitiva en l'ecosistema d'Android".

stats