NOUS FORMATS
Mèdia 18/09/2019

Cuatro estrena el viatge sexual de Mónica Naranjo

En la docusèrie, la cantant de Figueres visita diferents països per descobrir com s’hi viu la sexualitat

Alejandra Palés
3 min
Mónica Naranjo presentarà Mónica y el sexo, en què buscarà diferents maneres de viure la sexualitat després d’haver-se separat del seu marit.

BarcelonaTot i que Mónica Naranjo ja havia participat en diversos programes, ara és quan per primera vegada un projecte de televisió recau totalment sobre les seves espatlles. La Pantera de Figueresés l’amfitriona de Mónica y el sexo, una nova docusèrie que arriba divendres a Cuatro. La cantant inicia un viatge que la portarà a visitar països d’arreu del món, com el Japó, Mèxic o el Brasil, i llocs amb un significat especial per a ella per descobrir maneres diferents de viure la sexualitat.

El nou programa, que consta de vuit episodis, és un projecte de Señor Mono, que ja ha treballat per a Cuatro amb propostes com Los Gipsy Kings o Cuatro Weddings. Mariano Blanco, director de producció de programes de Mediaset, va assegurar en la presentació que és “un format valent i arriscat, una aventura i un mostrari vital d’experiències i moments divertits que la Mónica ha volgut compartir amb el programa”.

Mónica y el sexo pren com a punt de partida un moment de canvi en la vida personal de la cantant: després de 16 anys de relació, Naranjo es va separar de la seva parella. L’artista assegura que en aquesta nova etapa vital un dels seus objectius és viure noves experiències i redefinir-se, dues fites que ha intentat posar en pràctica a través del nou programa. Naranjo va explicar en la presentació que el projecte ha evolucionat bastant respecte a la idea inicial que tenia: originalment volia explicar com és el sexe quan fa molts anys que ets amb una mateixa parella i “buscar estímuls a través de diversos tallers sexuals”. Això, però, va canviar quan el seu marit la va deixar. Potser per això la cantant assegura que la lliçó més important que ha après gràcies a Mónica y el sexo és “com es refà una vida”.

Procés de descobriment

En la roda de premsa, la cantant va assegurar que el programa “ha sigut una catarsi, un treball d’introspecció molt gran”. “I m’he recuperat bé. Veig la vida d’un altre color i pinta molt bé”, va afegir. Naranjo desanima els que vulguin trobar en el programa més morbo del compte: “No hi ha res escandalós”, va puntualitzar.

La cantant de “ Sobreviviré ”va confessar que en el programa es veurà la Naranjo més transparent i natural, ja que quan es va plantejar fer Mónica y el sexo va entendre que “havia de treballar des de l’honestedat”, tal com fa, diu, amb la seva música. “Ha sigut un procés molt bonic adonar-me que havia arribat el moment de tirar a terra totes les parets i deixar veure a la gent qui és la Mónica Naranjo de veritat, el que hi ha més enllà de l’artista”, va explicar.

En aquest viatge per entendre la sexualitat i el món dels afectes, Naranjo ha estat acompanyada per Ana Joven i Miguel Bosch, directors i guionistes del programa, que, igual que la cantant, també van viure ruptures sentimentals abans de posar en marxa el projecte. Durant el periple els tres es trobaran amb diversos personatges populars, com José Corbacho o Boris Izaguirre. Hi intercanviaran opinions i confidències, a més de descobrir diferents pràctiques sexuals i de conèixer gent que viu el sexe de maneres diverses.

En el seu viatge la cantant també es trobarà amb personatges internacionals, com la cantant i actriu brasilera Anitta i l’actor mexicà Christian Chávez, que va formar part del repartiment de la telenovel·la juvenil Rebelde (2004-2006). Amb ells parlarà, entre altres coses, sobre la vida en parella, la sexualitat i l’empoderament.

En la primera entrega, que s’emetrà demà a la mitjanit, Naranjo explica com la seva separació ha fet que es plantegi el que suposa acabar una relació llarga i com pot afectar una ruptura la sexualitat d’una persona. Per recuperar el desig sexual i reconnectar amb ella mateixa, la cantant de Figueres es posarà a les mans de la sexòloga Eva Moreno, que seguirà tot el seu procés i li proposarà diferents tallers pràctics.

Abans, però, la cantant de Desátame reunirà els seus amics més íntims -com la celebrity Carmen Lomana i l’actriu Ana Milán- per explicar-los quina és la seva situació sentimental i confessar-los les expectatives amb què encara aquest nou moment de la seva vida.

“Aquest programa és l’aventura de la meva vida. No hi ha cap frase que ho resumeixi millor -afirma Naranjo-. Els dos últims anys han sigut els moments més importants de la meva vida. A més, m’ha obert nous horitzons professionals, i n’estic gaudint com una nena”.

stats