Mèdia 09/04/2018

David Simon s'alia amb Mediapro per fer una sèrie sobre la Guerra Civil

El creador de 'The wire' està desenvolupant el guió de la ficció, que es titularà 'A dry run'

Ara
1 min
David Simon

BarcelonaDesprés de 'The Deuce', David Simon ja està preparant un nou projecte. Es tracta d''A dry run', un drama sobre la Guerra Civil Espanyola per al qual s'ha aliat amb Mediapro, productora que ja ha treballat en sèries d'abast internacional com 'The young pope'. Segons el mitjà especialitzat 'Variety', la sèrie seguirà els membres del batalló Abraham Lincoln que es van allistar a les Brigades Internacionals per lluitar contra el feixisme.

Per desenvolupar el guió, Simon comptarà amb George Pelecanos i Dennis Lehane, amb els qual ja ha treballat a 'The Deuce'. La sèrie oferirà "una història tràgica i absorbent", ha assegurat Simon, que ha afegit que "la lluita espanyola contra el feixisme i el mal ús del capitalisme com a baluard del totalitarisme" representen "la narrativa política preeminent del segle XX i de l'actualitat".

La sèrie, que es rodarà en anglès, explicarà la història dels brigadistes des que arriben a Espanya (l'any 1937) fins que tornen al seu país, l'any 1939. Entremig, el creador mostrarà la primera batalla en què participen, a la vall del Jarama. Per a Simon, "quan la República va ser amenaçada, el capitalisme va escollir la tirania". "Els millors homes, que no estaven d'acord amb aquesta elecció, van anar a Espanya a lluitar —afegeix—. Avui, aquesta elecció ens torna a apel·lar".

El projecte està en una fase inicial. Segons 'Variety', Mediapro està presentant la idea a diferents possibles coproductors per tirar endavant la sèrie.

stats