Mèdia 15/07/2020

La Fiscalia demana presó per a l'humorista David Suárez per un tuit sobre la síndrome de Down

La piulada ja va comportar que fos acomiadat de la Cadena SER

Albert Castellví Roca
1 min
David Suárez

BarcelonaLa Fiscalia de Madrid ha demanat que l’humorista David Suárez sigui condemnat a un any i deu mesos de presó per un polèmic tuit en què feia mofa de les persones amb síndrome de Down. A més, sol·licita que se li imposi una multa de 3.000 euros i que se l’inhabiliti per a feines relacionades amb l’educació i per a “l’exercici de la seva professió a les xarxes socials”, segons El Independiente.

“L’altre dia em van fer la millor mamada de la meva vida. El secret va ser que la noia va fer servir molta bava. Algun avantatge havia de tenir la síndrome de Down”, va escriure Suárez a Twitter l’abril del 2019. Arran d’això, Vodafone el va acomiadar del programa Yu, no te pierdas nada, amb què col·laborava, i una entitat de defensa de les persones amb discapacitat el va denunciar.

Tot i que al novembre el cas va quedar arxivat, amb l’argument que la piulada quedava emparada pel dret a la llibertat d’expressió, fa tres mesos l’Audiència Provincial de Madrid va ordenar reobrir-lo. Segons la Fiscalia, el missatge és “humiliant i vexatori” i mostra “un evident menyspreu pel col·lectiu de persones amb síndrome de Down”.

stats