Detinguda una dona per ciberassetjar Candela Peña i el seu fill de 10 anys

L'arrestada hauria amenaçat de mort l'actriu i el seu fill durant gairebé vuit mesos

ARA
1 min
Candela Peña en una imatge d'arxiu de la presentació del rodatge de la segona temporada de 'Hierro'

BarcelonaLa Policia Nacional ha detingut a la província de Barcelona una dona que hauria ciberassetjat durant vuit mesos l'actriu Candela Peña. Durant aquest temps, la detinguda hauria enviat amenaces, fins i tot de mort, a la intèrpret. L'assetjament es va fer extensiu al fill de Peña, que té 10 anys. L'actriu va denunciar aquesta situació a la policia i també la va fer pública a través del seu perfil d'Instagram.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La detinguda, una dona de 22 anys, va crear més de 20 perfils falsos amb l'únic objectiu d'amenaçar i assetjar Peña mitjançant milers de missatges en els quals expressava els seus sentiments exacerbats que passaven de l'amor a l'odi o de l'admiració a la decepció. L'angoixa de l'actriu va augmentar quan la detinguda li va començar a enviar missatges que feien referència explícita al seu fill, com ara una foto en què es podia veure el nen que anava acompanyat del text "Et juro que el mato". La dona està acusada de delictes d'amenaça de mort i d'assetjament a través d'internet.

La investigació va començar quan Peña va posar una denúncia en la qual va aportar 40 pàgines de captures de pantalla de centenars de publicacions i missatges rebuts a través del seu compte d'Instagram. Els investigadors van obtenir dades dels perfils falsos, com ara els continguts i les dades tècniques associades, i després d'analitzar-les van aconseguir identificar l'usuari i presumpte responsable del ciberassetjament. Després de ser detinguda, la policia va constatar que la dona vigilava i controlava els moviments de l'actriu.

stats