Xarxes
Mèdia 09/10/2012

El diari digital 'La veu del País Valencià' es posarà en marxa l'1 de gener

El nou mitjà, que es fixarà en l'actualitat del seu territori, preveu finançar-se gràcies al micromecenatge

Ara
2 min
El portal de 'La veu del País Valencià'

BarcelonaUn nou diari digital és a punt de néixer al País Valencià. Es tracta de 'La veu del País Valencià, un portal d'informació que es posarà en marxa l'1 de gener del 2013 i que vol "reflectir a internet la realitat del territori, informar i opinar sobre els afers públics que no apareixen a la resta de mitjans o denunciar les injustícies que afecten a la ciutadania valenciana", segons avança el mitjà a la seva web. 'La veu del País Valencià' es presenta com un diari "apartidista i totalment independent de qualsevol grup comunicatiu", i assegura que "reflectirà exclusivament l'actualitat del País Valencià".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El manifest fundacional del mitjà, que s'ha fet públic aquest mateix dimarts a través del mateix portal, assegura que el diari pretén "vertebrar el País Valencià des de l'àmbit comunicatiu", i que ho farà amb "persones del País Valencià, des del periodisme democràtic, veraç i de qualitat". A més, 'La veu del País Valencià" vol "connectar digitalment el món associatiu valencià" i destaca el seu vessant participatiu, tant a través de les aportacions dels lectors com de l'espai que es reservarà als "valencians que ja publiquen a la xarxa".

"El País Valencià que ha estat oblidat i/o marginat des de l'oficialitat, el conformisme, el periodisme institucional, centralista o provincial, i mai se'ns presenta com un país de primera, sinó com una comunitat autònoma de segona", lamenta el manifest. Per això, continua: "Volem ser el mitjà compartit per tota la gent que per dignitat demana el canvi social, ser referència en la denúncia pública de les injustícies i de tot allò que afecta el poble valencià, de forma crítica i responsable. En definitiva volem ser el diari de la gent que, d'una manera o altra, s'estima el que nosaltres estimem: el País Valencià".

Per poder tirar endavant el projecte, els impulsors de 'La veu del País Valencià' confien un sistema de micromecenatge. La seva intenció és aconseguir "la cooperació cívica de 10.000 valencians i valencianes" que aportin al projecte un euro cada mes o, com ells ho diuen, "un cafè al mes".

stats