QUADERN D’ESTIU
Mèdia 16/07/2022

Un diari per gaudir de l’estiu

El nou suplement, amb continguts més distesos, arrenca el 24 de juliol i finalitza el 28 d’agost

3 min
Una de les portades de l''ARA Estiu'

BarcelonaL’estiu és una època per relaxar-se, però això no vol dir que l’ARA descansi. Com és tradició, el diari ha preparat un suplement per a aquestes setmanes de calor ple de continguts interessants i alhora distesos. L’Ara Estiu, que anirà encartat dins del diari i tindrà la seva pròpia portada, comença a rodar el diumenge 24 de juliol i estarà amb els lectors fins al diumenge 28 d’agost. Durant aquests dies, la comunitat de l’ARA descobrirà històries sorprenents i variades que els faran gaudir i també reflexionar. En sintonia amb l’aposta pel periodisme digital, tots els continguts de l’Ara Estiu estaran disponibles a la web del diari, on tindran un espai propi i, a més, estaran adaptats a les possibilitats que dona el món online.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Cada número de l’Ara Estiu arrencarà amb una doble pàgina amb noves seccions. Una de les sorpreses d’aquesta temporada ésCom us vau conèixer?, una sèrie d’articles a càrrec de Selena Soro en què diversos personatges populars explicaran com van conèixer la seva parella. Entre els rostres coneguts que han volgut compartir les seves històries d’amor figuren el periodista Roger Escapa, la dibuixant Pilarín Bayés, l’exconseller Santi Vila, l’epidemiòleg Antoni Trilla i l’actor i cantant Bruno Oro. Aquests articles acompanyaran en aquesta doble la secció de Gent, que durant l’estiu es trasllada a aquest suplement.

En aquesta mateixa pàgina doble inicial, la periodista Trinitat Gilbert Martínez explicarà cada dia una recepeta estiuenca que farà amb ajuda de diversos cuiners. Plats saborosos i senzills de cuinar per a aquests dies de calor en què no ens volem embolicar gaire a la cuina però tenim ganes de menjar bé.

En aquest apartat inicial, el guionista i escriptor Enric Gomà i el crític cultural Joan Burdeus faran torns per compartir les seves reflexions. El primer farà la secció Xalats de català, una columna en què farà divulgació lingüística i reflexionarà sobre diferents paraules en clau humorística. El títol de la columna de Gomà és una picada d’ullet al verb que va guanyar el concurs Re/mot del diari: xalar. Per la seva banda, Burdeus farà reflexions filosòfiques per a tots els públics amb la columna Mesos de llum.

Els millors temes d’estils de vida

El cor de l’Ara Estiu serà la secció d’Estils, que marcarà la portada i que acostarà als lectors temes adaptats a aquesta època de l’any, des de recomanacions per fer les millors rutes turístiques fins a consells per aprofitar els dies de vacances o seleccions de sèries estiuenques.

Un altre dels plats forts del suplement serà la ruta per escenaris de pel·lícula que el periodista Daniel Romaní, especialitzat en patrimoni , farà per Catalunya. Els reportatges, que compten amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni, són un recorregut pel patrimoni cultural del país que ha sigut escenari de rodatges, tant del cinema català com d’altres cinematografies. Romaní ha visitat tots aquests llocs acompanyat de persones –directors, actors...– vinculats a les pel·lícules a les quals es fa referència.

Els diumenges, la secció de Mèdia recordarà com diverses sèries s’han vist afectades per la censura al llarg de la història.

El suplement es tancarà amb les contraportades, que es repartiran el periodista Toni Padilla i l’escriptor Javier Pérez Andújar. Entre setmana serà el torn de Padilla, que a Jocs reunits parlarà d’esports rars i singulars que tenen les seves pròpies competicions. Les contres de Pérez Andújar es titularan Les regles del lloc, i seran un retrat personal de la societat actual.

stats