Mèdia 14/05/2014

Dimiteix la directora del diari francès 'Le Monde'

Natalie Nougayrède deixa el càrrec una setmana després que set redactors en cap pleguessin per discrepàncies amb el seu projecte

Efe
2 min

ParísLa directora del diari francès 'Le Monde', Natalie Nougayrède, ha anunciat aquest dimecres que ha presentat la seva dimissió, una setmana després que set dels onze redactors en cap del rotatiu abandonessin el càrrec per discrepàncies amb la seva gestió i el projecte editorial. Els dos adjunts a la direcció, Vincent Giret i Michel Guerrin, també van plegar, tres dies més tard. A l'origen del conflicte hi ha el desacord sobre un pla de mobilitat interna aparentment no consensuat que preveu la supressió de 57 llocs de treball de la redacció de l'edició impresa del diari i la redistribució interna dels treballadors afectats, principalment cap a la secció digital.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'anunci de la renúncia de la directora arriba just quan es complia el termini marcat per la plantilla per arribar a un acord amb la direcció i aconseguir canvis en la manera de tirar endavant la capçalera, la més prestigiosa de França, que aquest any celebra el 70è aniversari. En un comunicat recollit pels mitjans francesos, Nougayrède, que va assumir el càrrec el març de l'any passat després de la mort d'Érik Izraelewicz a causa d'un infart, ha assegurat que no disposa dels mitjans necessaris per continuar exercint les seves funcions. Nougayrède, de 48 anys, havia estat corresponsal a Moscou del diari i va arribar a la redacció amb el suport del 80% de la redacció. Des de llavors, però, els treballadors li han retret que dugués a terme una gestió "solitària".

Segons la premsa francesa, està previst que la societat de redactors de 'Le Monde' es reuneixi aquest dimecres a la tarda amb els accionistes del diari per pactar, tal com marquen els estatuts de l'empresa, el nomenament d'un director interí que assumeixi el comandament del rotatiu com abans millor i de forma provisional mentre no es decideixi el nom de la persona que es farà càrrec de la publicació de forma definitiva.

stats