Mèdia 20/04/2018

La direcció i la plantilla d''El Periódico' pacten 135 acomiadaments, la majoria no forçats

La xifra podria créixer fins a 147 si hi ha més peticions per acollir-se a l'ERO

Acn
1 min
Els treballadors s'han concentrar davant de la seu del diari

BarcelonaLa direcció del Grup Zeta i el comitè d'empresa d''El Periódico' van signar aquest dimecres un acord sobre l'ERO a la plantilla del rotatiu, que implicarà la sortida de 135 treballadors, dels quals 103 deixaran l'empresa de manera no forçosa. La xifra d'acomiadaments, però, es podria elevar fins a 147 si hi ha més peticions per acollir-se a l'expedient de regulació.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els treballadors afectats començaran a rebre les primeres cartes d'acomiadament a partir de dilluns i sortiran de l'empresa el 7 de maig, un cop transcorreguts els 15 dies de preavís, mentre que els últims deixaran el diari el juliol de l'any que ve.

Inicialment, la direcció el Grup Zeta havia plantejat l'eliminació de 177 llocs de treball, una xifra que posteriorment es va reduir a 170 després de descomptar set baixes que s'havien produït durant el 2017. Quan l'empresa va plantejar l'ERO, els treballadors van convocar vuit jornades de vaga (algunes de les quals no es van arribar a dur a terme) entre finals de març i principis d'abril. Finalment, però, la proposta definitiva de l'empresa ha estat acceptada per un 68% dels treballadors, segons el comitè.

stats