Mèdia 24/12/2013

L'aturada dels treballadors de TV3 impedeix emetre el discurs del Rei

L'aturada parcial té com a objectiu protestar per l'externalització de la publicitat

Ara
1 min
El rei Joan Carles, durant el missatge institucional / EFE

BarcelonaFinalment, l'aturada parcial dels treballadors de TV3 ha impedit que el discurs institucional de Nadal del Rei s'hagi emès per la televisió pública catalana. El comitè d'empresa de Televisió de Catalunya havia convocat una aturada per al dia 24 de desembre, concretament a l'espai d'entre les 20.50 h i les 21.30 h, que coincidïa amb la retransmissió del tradicional missatge de Joan Carles I.

El comitè d'empresa de TV3 també ha convocat una altra jornada d'aturades parcials per al dia 31 de desembre. Les aturades tenen l'objectiu de denunciar l'externalització de la gestió de la publicitat; la proposta de contracte programa, que preveu un "ampli ventall de possibles externalitzacions"; "l'insuficient"aportació pública per al 2014 per complir la funció de servei públic, i la rebaixa salarial que s'ha proposat en la negociació del nou conveni col·lectiu.

El fet que no s'hagi emès el discurs s'ha convertit en una de les notícies més destacades de l'edició digital del diari anglès 'The Guardian'. "Una vaga a la televisió catalana deixa al rei Joan Carles d'Espanya fora de la pantalla", titula el diari en la portada digital. La notícia, destaca que el discurs del monarca no serà emès per la televisió pública catalana "per primera vegada des de la restauració de la monarquia".

L'aturada també ha estat descada a la portada d'aquest dimecres de 'La Razón', que desraca que "TV3 substitueix el missatge del rei per un programa d'autobombo de la cadena".

Com és habitual, la televisió basca no ha emès el discurs reial.

stats