Televisió
Mèdia 06/03/2011

Duran nega que Unió hagi pressionat TV3 perquè suprimís 'Infidels'

En una entrada al seu blog, el líder democristià diu que no coneix la sèrie i lamenta no tenir "una mica d'influència" sobre el canal públic

Albert Castellví
2 min
Duran i Lleida durant la presentació del llibre a la Universitat de Vic

BarcelonaL'anunci, dilluns, que TV3 suprimirà la sèrie Infidels de la graella ha generat, a banda d'una allau de crítiques dels seguidors de la sèrie, diversos rumors que circulen per la xarxa i que apunten que Unió Democràtica hauria pressionat perquè es cancel·lés l'emissió d'una sèrie que transmet valors poc exemplars.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Davant d'aquestes sospites, el president d'Unió ha dedicat avui un article del seu blog a la sèrie i a intentar aclarir la polèmica. Duran comença assegurant: "No he vist mai i no sé de què va" la sèrie. A continuació afegeix que ell no té coneixement directe de si efectivament Infidels deixarà d'emetre's o no, però que sí que pot assegurar que "és fals que Unió tingui alguna cosa a veure amb això", tot i que admet que "alguns amics" no li han parlat "precisament bé dels valors" que transmet la sèrie. I continua: "És una llàstima que personalment no l’hagi vist mai per poder dir si és o no una bona notícia que desaparegui, en el cas que això sigui cert".

Per reforçar la seva desvinculació del cas, Duran continua: "Ja ens agradaria tenir una mica d'influència sobre TV3, respectant, òbviament, la responsabilitat dels seus periodistes", però diu que aquest "no és el cas", i lamenta que, llevat del de Josep Cuní "fa molt temps" que no ha visitat els platós de la televisió pública. En aquest sentit, diu, "ens tracta molt millor TVE o Antenta 3", i recorda que quan l'actual directora, Mònica Terribas, presentava La nit al dia "rarament" el va convidar més enllà "dels casos que era obligatori per normativa electoral".

La crítica cap a l'emissora no acaba aquí, ja que el líder d'Unió reclama a la direcció de TV3 que expliqui "què hi ha de tot això". "Si és cert que deixa de ser emesa, que digui per què i que Unió no hi té res a veure, afortunadament o desgraciadament", demana. I per acabar, revela que ja han fet aquesta petició "a la directora de TV3", i que ara estan pendents de veure "si ho farà o no".

stats