Mèdia 19/11/2014

Els edificis que no es reantenitzin perdran tres canals l'1 de gener

Soria defensa que tothom podrà seguir veient "la pràctica totalitat dels canals" encara que no hagi adaptat l'antena

Agències
1 min

MadridEl ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ha explicat avui al Congrés que els veïns dels edificis que no adaptin l'antena abans del 31 de desembre podran seguir veient "la pràctica totalitat de l'oferta televisiva excepte tres canals, que els operadors privats han decidit que siguin aquests perquè són els que menys audiència tenen".

grafic antenes

En concret, tot i que Soria no ho ha detallat, els canals que es deixaran de veure si no es reantenitza són Energy, Boing i GolT. Tal com mostra aquest quadre publicat per l'ARA fa un mes, tampoc no es podran seguir veient els canals en alta definició de Televisió Espanyola, que emeten la mateixa programació que La 1 i Teledeporte. "Li garanteixo que totes les persones i tots els edificis que duguin a terme la tasca de reantenització veuran el 100% de l'oferta de canals de televisió", ha afegit el ministre.

Soria ha donat aquestes explicacions en resposta a una pregunta de la diputada del PSOE Lourdes Muñoz, que ha recordat que, segons els instal·ladors, 300.000 edificis no seran a temps d'adaptar les antenes abans del 31 de desembre, i que per tant 7,5 milions de persones a tot Espanya perdran part de l'oferta amb el canvi d'any. La diputada socialista ha responsabilitzat el govern espanyol d'aquesta situació i l'ha acusat de "deixar passar el temps" davant de problemes complexos.

stats