Mèdia 24/01/2013

Polèmica per una fotografia falsa d'Hugo Chávez intubat

El diari 'El País' publica en primícia la imatge i la retira tant del web com de l'edició impresa després de saber-se que és falsa. El ministre de Comunicació veneçolà assegura que està extreta d'un vídeo tutorial de YouTube

Ara
1 min
Imatge de la portada d'El País' amb la fotografia falsa d'Hugo Chávez / eldiario.es

BarcelonaPolèmica per una fotografia falsa d'Hugo Chávez intubat. El diari 'El País', que aquest dijous la publicava en primícia a la seva edició impresa, l'ha retirat de matinada tant del paper com de la pàgina web en saber-se que és falsa, tal com el mateix rotatiu indica en una nota penjada a la seva edició digital. Segons explica el diari, la fotografia els va ser subministrada per l'agència de notícies 'Gtres Online'. La polèmica ha arribat a Veneçuela, i el mateix executiu ha reaccionat. Ha sigut el ministre de Comunicació, Ernesto Vilegas, que ha assegurat que la fotografia, que mostra un home intubat i estirat en un llit d'hospital, està extreta d'un vídeo tutorial de YouTube.

Arran de la polèmica, 'El País' ha hagut de paralitzar la distribució de l'edició impresa d'aquest dijous als quioscos. En la nota penjada a la web, el rotatiu remarca que el text que acompanyava la fotografia publicada ja precisava que el diari "no havia aconseguit verificar de forma independent les circumstàncies, el lloc o la data en què s'havia fet la fotografia".

stats