Mèdia 24/01/2013

Polèmica per una fotografia falsa d'Hugo Chávez intubat

El diari 'El País' publica en primícia la imatge i la retira tant del web com de l'edició impresa després de saber-se que és falsa. El ministre de Comunicació veneçolà assegura que està extreta d'un vídeo tutorial de YouTube

Ara
1 min
Imatge de la portada d'El País' amb la fotografia falsa d'Hugo Chávez / eldiario.es

BarcelonaPolèmica per una fotografia falsa d'Hugo Chávez intubat. El diari 'El País', que aquest dijous la publicava en primícia a la seva edició impresa, l'ha retirat de matinada tant del paper com de la pàgina web en saber-se que és falsa, tal com el mateix rotatiu indica en una nota penjada a la seva edició digital. Segons explica el diari, la fotografia els va ser subministrada per l'agència de notícies 'Gtres Online'. La polèmica ha arribat a Veneçuela, i el mateix executiu ha reaccionat. Ha sigut el ministre de Comunicació, Ernesto Vilegas, que ha assegurat que la fotografia, que mostra un home intubat i estirat en un llit d'hospital, està extreta d'un vídeo tutorial de YouTube.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Arran de la polèmica, 'El País' ha hagut de paralitzar la distribució de l'edició impresa d'aquest dijous als quioscos. En la nota penjada a la web, el rotatiu remarca que el text que acompanyava la fotografia publicada ja precisava que el diari "no havia aconseguit verificar de forma independent les circumstàncies, el lloc o la data en què s'havia fet la fotografia".

stats