Promoció
Mèdia 07/05/2021

Emporta’t amb l’ARA un tauler d’escacs i el llibre que ha inspirat la sèrie ‘Gambito de dama’

El tauler d’escacs (60 €) i el llibre 'Gambit de dama' (19,90 €), o bé el lot sencer (75 €), es poden obtenir del 8 al 21 de maig a la botiga web de l'ARA i als quioscos

2 min
portada del llibre "Gambit de dama"

Els escacs, un dels jocs de taula més antics i més universals, han viscut un boom durant el confinament que ha comportat la pandèmia. Molts han tret la pols del tauler, de les torres, dels cavalls, dels peons... i han passat bones estones trencant-se el cap per fer bones jugades, per intentar guanyar la parella, la mare, el pare, un fill, una filla... Uns quants s’hi han “reenganxat” o s’hi ha aficionat, tant amb tauler i peces “de veritat” com online.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'ARA ofereix el tauler de fusta fet per l'empresa Rechapados Ferrer, la marca dels de la sèrie Gambito de dama. Les comandes d’arreu del món per rebre aquest tauler fet de manera artesanal a Catalunya –a la Garriga– han crescut de manera exponencial des que va aparèixer a la sèrie Gambito de dama, una de les més exitoses de Netflix.

A més, l’ARA també ofereix el llibre Gambit de dama (en català), de l’escriptor nord-americà Walter Tevis (Columna Edicions), la novel·la que ha inspirat la sèrie. La protagonista de Gambit de dama és una nena que ha perdut la mare en un accident i descobreix que hi ha dues coses que li proporcionen una mica de pau: les petites pastilles verdes que li donen a l’orfenat perquè estigui tranquil·la i els escacs. Ella té un talent espectacular per a aquest joc i acabarà competint contra els millors escaquistes del món.

Gambito de dama ha sigut la gran sorpresa de Netflix d’aquesta temporada. La minisèrie va arrencar a la plataforma sense fer gaire soroll i s'ha convertit en un fenomen gràcies al boca-orella. Creada per Scott Frank i Allan Scott, té com a protagonista Anya Taylor-Joy, que encarna una dona de gran intel·ligència que s’obre camí en un món altament competitiu, el dels tornejos d’escacs. La protagonista és retratada sense els estereotips que arrosseguen els infants prodigi.  

El tauler d’escacs (60 €) i el llibre Gambit de dama (19,90 €), o bé el lot sencer (75 €), es poden obtenir del 8 al 21 de maig als quioscos i en aquest enllaç.

stats