Mèdia 04/12/2015

Esther Vera, nova directora de l'ARA

El consell d’administració i el consell editorial aproven el nomenament per unanimitat

Ara
2 min
Esther Vera serà la nova directora de l'ARA a partir del 4 de gener / PERE VIRGILI

BarcelonaEl consell d’administració i el consell editorial de l’ARA han designat la periodista Esther Vera, en tots dos casos per unanimitat, per a la direcció del diari, un càrrec al qual s'incorporarà de manera efectiva el pròxim 4 de gener. L’anunci s’ha fet avui a l’equip de periodistes i a tot el personal del diari, amb presència de la nova directora, que assumeix el repte d’enfortir un projecte periodístic fins fa unes setmanes encapçalat per Carles Capdevila, que seguirà estretament vinculat a l’ARA com a director-fundador. Fins a la incorporació definitiva d’Esther Vera, la direcció la seguiran exercint de manera col·legiada Antoni Bassas, director audiovisual, i Ignasi Aragay, director adjunt.

Nascuda a Badalona el 1967, Esther Vera és periodista i politòloga especialitzada en relacions internacionals. En tots dos graus està llicenciada per la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva trajectòria professional l’ha portat a treballar en ràdio, televisió i premsa. Com a periodista es va iniciar a la ràdio i posteriorment a la Secció d’Internacional de Televisió de Catalunya, on va fer de reportera cobrint esdeveniments relacionats amb la política europea i nord-americana.

A Catalunya Ràdio (1992-1995) va treballar amb Josep Cuní. D’allà va passar a exercir de corresponsal, primer a París i després a Washington (1995-2000), per al diari 'Avui', i també va col·laborar amb ComRàdio i altres mitjans escrits. A París i Washington va cobrir informacions molt diverses, des d’eleccions presidencials fins a la mort de François Mitterrand o Lady Di. També la visita de Joan Pau II a Cuba, la presidència de Clinton i esdeveniments econòmics, culturals i socials de tota mena.

Del 2000 al 2004 va estar vinculada a TV3 com a editora i presentadora de l’informatiu 'Món33', com a directora adjunta del programa de debat polític 'Àgora' i, posteriorment, com a directora adjunta del programa econòmic 'Valor afegit'. En el mateix període va ser professora del màster en periodisme BCNY de la Universitat de Barcelona i la Columbia University de Nova York.

A partir del 2004 va ser nomenada delegada a Catalunya de la cadena d’informació 24h CNN+ i dels informatius de la cadena de televisió generalista Cuatro. Comentarista al programa d’Iñaki Gabilondo, va publicar també un article setmanal d’opinió a 'El País' de Catalunya entre els anys 2008 i 2011.

Des del gener del 2011 ha estat assessora especial del conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, amb tasques de responsable de Comunicació i cap de gabinet . Ha obtingut el diploma de desenvolupament directiu d’IESE (2012-2013).

Esther Vera treballa produint i gestionant informació i dirigint equips des de fa 30 anys.

stats